torstai 21. elokuuta 2014

Arkiasu: kuosipaita ja kapea hame

50-60-luvun nauhakengät Alles Gute Vintage
trikoohame Pelastusarmeija (Indiska)
50-60-luvun banlonpaita vanha kirppislöytö

Tämän viikon ajan olen kokeillut mustan perustrikoohameen yhdistelemistä yläosiin. Lyhyt, suora, sivuhalkioinen 60-luvun kaulukseton pusero sopi kivasti, ja niin mielestäni myös tämä vaatekaapissani pitkään vaikuttanut kuosillinen pusero. (Olen pitkään ajatellut, että kuosi on leopardia, mutta se on itse asiassa jonkinlainen kasvikuvio.) Puserossa on joustoa niin, ettei se näytä pinnistetyltä; hame tekee jo poikittaislaskoksia, mikä tarkoittaa, että etukappaleessa pitäisi olla enemmän tilaa.

Näistä kuvista myös huomaa, miten vyötärösauman paikka vaikuttaa vartalon muodon hahmottamiseen. Empirelinja suorastaan huutaa, että helman alle peittyy vauvamaha, mutta tällaisella asulla voisi vielä juuri ja juuri luulla, että rouva on hiukan lihonut.

6 kommenttia:

 1. Tämä sopii mielestäni sinulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
 2. Kaunis tyylikäs asu, kaikki osat sopivat hienosti toisiinsa. Kohta hame jää odottamaan synnyksen jälkeistä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hame palvelee hyvin silloinkin, ja varmaan pitempään kuin tässä vaiheessa!

   Poista
 3. Oikein hyvä kokonaisuus! Hassua, en ole kuullut sanaa banlon varmaan yli kahteenkymmeneen vuoteen. Banlonpuseroita oli ennen vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Banlon, dralon ja mitä näitä tekokuituja nyt olikaan olivat hyvin muodikkaita 60-luvulla, mutta taisivat kaikki kadota sanastosta jo ennen 80-lukua. Käytössä banlonvaatteita oli varmaan pitkään myöhemminkin, nämä kankaathan eivät esim. juuri haalistu pesuissa.

   Poista