keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Sitruunamekko

Minulla on ollut kaapissa viime kesästä lähtien kangas - luullakseni verhot 90-luvulta - joissa on kuva-aiheena sitruuna. Kesäpukeutumisinspiraatio on ollut hukassa, kun pitää pukeutua tarjetakseen samoin kuin lokakuussa (meinasin sanoa huhtikuussa, mutta silloin taisi olla lämpimämpää), mutta kylmissä kesäpäivissä on usein juurta ompeluinspiraatioon.

Päätin yhdistää kaksi kaavaa. Yläosa on oikeanpuoleisesta Stil-kaavasta, alaosa leveä edellisessä mekkoprojektissani käyttämästäni Sorja-kaavasta.


Kaavojen, minun ja ompelukoneen yhteiselo sujui tällä kertaa mallikkaasti. Alaosa on vyötäröltä laskostettu, joten säätelin vain laskosten leveyttä, kunnes se sattui kohdalleen yläosan vyötärön mitan kanssa. Yläosan kaulus näyttää erikoiselta, mutta tosiasiassa se oli helppo toteuttaa; juuri tällaiset yksityiskohdat tekevät kuitenkin puvusta vähän sitä tavallista hienomman. Tässä on toinenkin juju, napitus takana; sen valitettavasti unohdin kuvata.

(anteeksi että kuvaan jäi romuja!) 


Sitruunamekko nähdään päälle puettuna synttäreilläni, toivon kovasti, että kesä siihen mennessä tulee takaisin. Aikaa on enää reilu viikko.

2 kommenttia: