sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kesäsuunnitelmia


Vuonna 1937 on ollut tyylikkäitä kesäkansia naistenlehdissä.


Kesä livahti huomaamatta alkamaan uudelleen, välillä kun oli niin kylmä ettei juuri viitsinyt nenäänsä ulos pistää. On kohtuutonta joutua kesäkuussa pukeutumaan paksuihin sukkahousuihin! Mieluummin jotain näiden kansien kesäpukujen tapaista, pilkkuja ja liehuvaa ja hienoja kesähattuja.

Minun kesäpuuhiini kuuluu tänä vuonna kahden eri kirjan kuvauksia - ruokateemaisia ja tadaa, vintageteemaisia! Kerron viimeistään syksyllä, mistä jälkimmäisissä on kyse... Lisäksi jo kahden viikon päästä perheemme lähtee Tanskaan; Kööpenhaminan vintage- ja kirppisvinkit ovat nyt erittäin ajankohtaisia. Ja eräs jännittävä lähtö on myös tulevana keskiviikkona: ensimmäinen muuttokuorma kesäkodille, ihan oikeita huonekaluja! Tähän asti siellä on istuttu kokoontaitettavilla 70-luvun pihatuoleilla, sellaisilla, joissa on metallirunko ja istuinosana kukikas muovikangas. Kesäkodin yläkerran purku ja kipsilevyjen raahaaminen on saatu päätökseen, alakerta maalattu ja kellarin raivauksessakin edetty pitkälle. Hieno siitä vielä tulee, ja jotain voi jättää ensi vuoteenkin, että pääsee myös kesäilemään.

Tältä kaikelta en varmaan ehdi juuri vintage-tapahtumiin. Tampereen Suvi-Vintage jää taas väliin; pääsenköhän sinne koskaan? Loimaan rompepäiväkin jäi viime vuonna väliin, mutta ehkä tänä kesänä onnistaa. Millaisia kesämenoja teillä lukijoilla on luvassa, onko kenties antaa vintage-henkisiä menovinkkejä?

5 kommenttia:

 1. Vaikken sen suurempi vintage harrastaja olekaan, on tämän kesän yksi kohde Savo-vintage Pieksämäellä. Kangasalan restaurantapäivää ei myöskään ole tarkoitus jättää väliin. Jospa Loimallekin ehtisi. Laitilan rompetorillakin parin viikon päästä saatan käydä. Eikä ne varmaan siihen jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Restaurantapäivistä olen myös kuullut niin paljon, että haluaisin joskus päästä käymään. Taitaa vain olla, että ainakaan kesäpäiville en pääse, kun yhdet omat isot juhlat on juhlittavana samana viikonloppuna.

   Poista
  2. Restaurantapäivät ovat todellakin käymisen arvoiset. Kesäpäivillä on yleensä enemmän myyjiä kuin syyspäivillä. Nythän siellä on semmoinen tilanne että alue jota he ovat käyttäneet jo vuosia tapahtuman järjestämiseen, menee ilmeisesti jyrän alle ja siihen aletaan rakentaa. Syysrestaurantapäivät ovat sitten eri paikassa, en tiedä miten helppo sinne on autottoman päästä. Aiempaan on päässyt kohtalaisen helposti bussilla pienen kävelymatkan päähän.

   Itse aion ainakin Suvi-Vintageen, ja Restaurannassa organisoin Fintagen myyntipöytää. Muusta en ole vielä sen tarkemmin päättänyt, mutta olisi kivaa käydä jossain hieman pidemmälläkin jos vain budjetti antaa myöden.

   Poista
 2. Joo luvattoman kylmää on. Ihanaa varmastikkin päästä asettamaan kalusteita kesäkotiin. Kööpenhamina on kiva matkakohde. Pidän tivollialueella käyskentelystä kauniina kesäpäivänä. Myös Leegolandissa on kivaa nähtävää. Kaikkea sitä saaakin aikaan leegoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa se kyllä on - ja hauska myös päästä matkoille niin lähellä olevaan paikkaan, jossa kuitenkaan en koskaan ole käynyt.

   Poista