maanantai 30. kesäkuuta 2014

Nyt on kaavoja

Sain ennakkoon komean synttärilahjan (tai kesälahjan tai en tiedä, en tullut kysyneeksi). Ystäväni löysi pieneltä maalaiskirppikseltä tukun 50-60-luvun ompelukaavoja! Hintakin oli ollut kohdallaan, 20 senttiä kappaleelta. Koskahan olen viimeksi löytänyt edes yhden näin hienon kaavan muualta kuin alaan erikoistuneelta nettikirppikseltä?


Kahdeksantoista näitä on kaikkiaan, ja kaikki aivan järkeviä kokojakin. Yksi mekkonen on 14-vuotiaan kokoa, mutta kauniin kantensa vuoksi saa jäädä kokoelmaan.


Tuo takkimainen muotoonleikattu puku mykistää minut! Täydellinen syysvaate.


Lisää kesäpukuja. Ompelen näitä tarpeesta riippumatta kuitenkin joka vuosi pari uutta, joten hieno lisä kokoelmaan.


Voisikohan aamutakin kaavalla ommella myös villakangastakin?


Puseroita olen ommellut vähemmän kuin pukuja ja hameita, vaikka niitäkin itse asiassa tarvitsisin. Nyt on kyllä jo vaikea päättää, mikä on seuraava ompelutyöni... Minkä sinä valitsisit?

14 kommenttia:

 1. Kaavat olivat siis 50 % alennuksessa, eli 10 snt/kpl :). Terv. Lahjoittaja

  VastaaPoista
 2. Minkähän noista nyt valkkais? Noista on valinnanvaikeus tosiaan kun toinen toistaan hienompia ovat. Löytäisipä itsekin tuollaisia joskus. Sait ihanan lahjan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sain, tällaisista löydöistä aina haaveilen.

   Poista
 3. Oooh! Kaikki on hienoja, mutta tokan kuvan ensimmäinen vasemmalta ja neljännen kuvan ylärivin keskimmäinen on semmoisia mekkoja jotka tahtoisin ihan ekana itselle. Hassua muuten huomata nyt ykskaks, että vaikka olen kymmenen vuotta haaveillut kellomekosta, niin nyt ne ei ole enää ollenkaan ekana listalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieli välillä muuttuu. Leveitä helmoja on nyt ollut paljon ihan pintamuodissakin, niin alkaa ehkä kaivata välillä jotain muuta.

   Poista
 4. Olipas upea löytö ystävältäsi (ja ihan sikahalpa!) ! Tuo aamutakin kaava saattaa olla peräti 40-luvun puolelta, mallin puolesta menisi myös sinne. Uskoisin että sillä kaavalla voisi myös villakangastakin tehdä, mutta kannattaa ehkä tehdä lakanakankaasta ensin sovitusversio, takki kun on sen verran suuritöisempi että on parempi varmistaa kaavan sopivuus ensin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin myös, että aamutakki ja tuo mustavalkoisena painettu Sorja voivat olla 40-luvun puolelta. Saa nähdä, uskallanko alkaa kokeilla takin tekoa, leikin vasta ajatuksella...

   Poista
 5. Perusmekko 1768. Olen ihaillut mekkojasi ja miettinyt, uskaltaisinko pitkästä aikaa ruveta ompelemaan. Syksyisin käytän paljon itse tekemiäni neuleita, joiden kanssa kävisi hyvin yksivärinen mekko. Vuorittaminen jännittää. Onko sinulla hyviä niksejä?

  Löytö on tosi hyvä. Minäkään en ole aikoihin löytänyt vanhoja kaavoja. Minusta ne mallikuvat ovat niin nättejä, että olen siksi ostanut, jos olen löytänyt. Hinta on yleensä ollut kohdillaan. Nyt ne ovat kaapissa, kun luovutin ompelu/työhuoneen lapsen huoneeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vuorittaminen minunkaan vahvimpia puoliani, ja se on yksi syy, miksi mieluummin ompelen kesäksi kuin talveksi. Silloin kun sen teen, ompelen samalla kaavalla vuorin ja päällisen ja sitten saumaan yhteen ja käännän vuorin nurjalle.

   Poista
 6. Ihana lahja! Kolmannen kuvan vihreä taskumekko minulle!

  Kivaa että kaavat päätyivät henkilölle, joka myös ompelee niistä. Itse ehdin pelastaa paljon ommelleen isoäitini 40 - 60-luvun kaavakokoelmat vintiltä ennen kuin talon uusi omistaja ehti polttaa ne. Ne ovat kauniita, mutta koska ompelen nykyisin tosi vähän, ne ovat jääneet valitettavasti kaappiin pölyttymään. Kannet ovat kyllä niin kauniita, että niitä voisi pitää vaikka vain jossain esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on tarkoitus ommella se taskumekko - saa nähdä, tänäkö kesänä vai vasta ensi. Hui kauheaa, kuinkahan paljon kaavojakin on poltettu ja muuten hävitetty, kun niitä on pidetty tarpeettomana roinana...

   Poista
 7. Katselin 50-luvun aamutakin kaavoja. sivusi tuli esille jossa myit 2014 vanhoja kaavoja. Vieläköhän niitä on? Kiinnostaisi Sorja C 1674. Mitähän kokoa se oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Itse asiassa nämä eivät olleet myynnissä, vaan vain ihailtavina täällä. Jos olet Facebookin käyttäjä, suosittelen etsimään vintage-kaavoja FB-ryhmästä Vintage-vaatteiden kirpputori, jossa niitä liikkuu melko paljon. Tässä linkki, ryhmään pitää hakea jäseneksi: https://www.facebook.com/groups/1449174268681998/

   Poista