torstai 7. marraskuuta 2013

Ruskea samettihattu, 1962


Marraskuinen kansi näytti tältä Eeva-lehdessä vuonna 1962. Tähän aikaan hatut ovat olleet aika erikoisia, kuten tämäkin samettikypärä, jossa on plyymitöyhtö. Takakansi käy vaikka silmämeikkiohjeesta. 60-lukulaisuuden huomaa luomivärin määrästä; sitä näki 50-luvun meikissä tuskin lainkaan.

4 kommenttia:

 1. Mulla on jotenkin hämärä mielikuva että ystävälläni, joka keräilee hattuja, olisi samantapainen hattu kuin tuo ruskea, tosin vaaleanharmaana ja ehkä vähän maltillisemmalla plyymillä. Hauskaa bongata lehdessä joku vaate tai asuste jonka oikeasti on nähnyt livenä jossain, sitä kun sattuu niin harvoin.

  VastaaPoista
 2. Se on muuten totta, onkohan minulla ikinä sattunut kohdalle. Tällainen sattumahan on loistava ajoitusapu.

  VastaaPoista
 3. Hattujen häviäminen naisen välttämättömien asusteiden joukosta on mielestäni osittain modistien vika - juuri siinä 60-luvun alussa, kun hatun asema muutenkin horjui, hattumuoti lähti todella omituiseen suuntaan. Tämä hattu nyt on vielä jokseenkin elegantti, mutta jotkin 60-luvun hatut tuovat mieleen lähinnä pellehermannin päähineen. Ei ihme, että niin monet naiset valitsivat mielummin muhkean kampauksen hatun sijaan.

  VastaaPoista
 4. Yle Teemalla oli vähän aikaa sitten se muotinäytöskatsaus, jossa yksi pätkä oli vuodelta 1962. Mieleen jäivät siinäkin aivan ihmeelliset hatut, jotenkin suhteettoman suuria ja eksoottisia luomuksia ns. tavalliselle naiselle.

  VastaaPoista