keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Jouluikkuna on täällä taas

Maanantai-iltana päätin, että on tarpeeksi joulu, jotta voi tehdä työhuoneeseen jouluikkunan. (Kuvia edellisten vuosien ikkunoista täällä ja täällä.) Huomasin muuten Jouluiloa kierrätysmateriaaleista -kirjasta, että jouluasetelmien teko on muidenkin harrastus kuin minun. Kokeilkaa, tämä on hauskaa.

Mukana on paljon aiemmilta vuosilta tuttua joulukitschiä, mutta myös uutuuksia. Samettipintainen taulu, joka koostuu kävyistä, muovisesta kuusenoksasta, kaurasta ja linnusta, löytyi pari viikkoa sitten Länsikeskuksen sunnuntaikirpputorilta. Tontut olivat mukana jo viime vuonna. Niitä on lisääkin, esille pääsevät hauskimmat.


Koska omistan useita tämän tyyppisiä kynttilänjalkoja ja pidän niistä kovasti, yksi sai tulla jouluikkunaankin varustettuna riemunkirjavilla pallokynttilöillä. Paperiset Nakke-lehden hahmot ovat olleet mukana ainakin kymmenen vuotta. Ihme, että ne ovat säilyneet. Orava ja Cthulhu ovat ikkunassa ympäri vuoden, samoin kirjakasa (niistä ei meidän työhuoneessa pääse eroon eikä tarvitsekaan).


Muovinen maisema-asetelma tuli ikkunaan viime vuonna, samoin räpsyripsinen gay-poropariskunta.


Poroja olisi hauska löytää lisääkin. Etsyssä niitä pyörii - esimerkiksi tämä kultainen poro- ja rekiyhdistelmä olisi aika cool, mutta en halua maksaa itseäni pyörryksiin koristeistani.

(kuva samjams3/Etsy)

Kimallusta kuitenkin pitää olla. Toivottavasti pian saadaan myös hankien kimallusta.

5 kommenttia:

 1. Meillä ei kotona ole niin kamalasti pöytä- tai muuta laskutilaa että voisimme rakennella jouluasetelmia, mutta äitini tekee niitä joka joulu useita. Leivinuunin päälle tulee luminen maisema risuaitoineen ja tonttuineen. Eteiseen lipaston päälle tulee tuikkulyhty kylä josta löytyy jo aika monta tuikkulyhtytaloa. Kuistille tulee luultavasti joku pienempi tonttuasetelma, muistaakseni hänellä on ainakin joku halkoja hakkaava tonttu puulevyn päällä. Äidillä kun maalaistalossa on huoneita ja paikkoja minne rakennella. Siellä niitä on myös mukava ihailla kun jouluisin käymme visiitillä.
  Löysin kuin löysinkin blogistani yhden kuvan äidin asetelmista:
  http://3.bp.blogspot.com/_7ICt0n5OGYg/S0j-k6RJ9sI/AAAAAAAACVM/7PTXlWOoCvQ/s1600-h/elves.jpg

  VastaaPoista
 2. Söpö luonnonläheinen asetelma!

  VastaaPoista
 3. Mäkin rakastan vanhanaikaisia joulukoristeita ja just noita trasselilanka tonttuja! Parhaan sellaisen hain viime kesänä mummuni mökiltä se on palmu jonka juuressa on tonttu ja kärpäsieni olen hallunnut sitä lapsesta saakka ja nyt se on mulla kotona :) Ihania juttuja sullakin Elina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palmu on aika erikoinen joulukoristeen aihe :)

   Poista
 4. Voi, miten upea tuo kynttilänjalka! Tontut on kyllä tosi symppiksiä.

  VastaaPoista