tiistai 26. marraskuuta 2013

Ruotsalaisten joulutoiveita, 1952

Ostin Damernas Värld -lehden joululahjanumeron vuodelta 1952 odottaen, että siitä löytyisi käsityövinkkejä.


Niitä ei kuitenkaan ollut, vaan lehti koostui lähes kokonaan kaupasta ostettavista lahjaideoista. Ruotsi on tuossa vaiheessa historiaa ollut todella vauras maa Suomeen verrattuna. Damernas Värld oli myös selvittänyt, mitä olivat vuoden huipputoiveet eri-ikäisillä nais- ja miesihmisillä.


Naiset toivoivat listan mukaan eniten alusvaatteita, kenkiä ja sukkia, miehet taas nailonpaitaa, kirjoja ja käsineitä. Teinityttöjen listan kärjessä olivat mekot, kun poikien taas kirjat. Lasten toiveissa pistää silmään urheiluvälineiden suuri osuus. Nykyisin nuo sukset ja luistimet taitavat olla enemmänkin pakollisia hankintoja jo koululiikunnan tarpeisiin. Ja ehkä teinipojatkin toivovat keskimäärin enemmän jotain muuta kuin kirjoja.

Koska sisäsivut ovat kaksiväripainatusta tai mustavalkoisia, en alkanut skannata isoa kavalkadia pienehköjä ja epäselviä kuvia. Tässä kuitenkin yksi kuvasivu, alusvaatteista. En kyllä pahastuisi, jos tällaisia löytyisi paketista.


Oma lahjatoivelistani on aika lyhyt. Haluaisin voida lepäillä pari päivää, lueskella ja rentoutua. Lisäksi herkkuja, sekä syötäviä että päällepuettavia, otan aina mielelläni vastaan, ja mielelläni ottaisin myös kuukausittaisen siivoojan visiitin ensi vuoden ajaksi. Sitten olen vähän miettinyt erästä tiettyä mekkokangasta, mutta se asia on vielä vähän auki...

Mitä te, lukijat rakkaat, toivotte joululahjaksi?

4 kommenttia:

 1. Itselläni on joululahjatoiveena klassinen valkoinen helminauha! Sormet ristissä, että joulupukki on kuullut toiveeni...

  Voinko samalla esittää postaustoiveen? :) Olen ihastellut yhdessä postauksessasi ( http://hopeapeili.blogspot.fi/2013/09/neuleita-ja-neuleajatuksia.html ) olevaa mustaa neuletta, jonka ohje on tekstin mukaan Stickad-lehdessä. Olisiko mahdollista saada ohje tänne blogiin? Malli näyttää niin kauniilta, että tekisi kovasti mieli neuloa sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti joulupukki lukee blogiani, Kristiina! Tarkoitat ilmeisesti sitä mustaa neuletta, jossa on pitsinen yläosa. Se onkin kaunis malli. Voin etsiä ohjeen ja skannata tänne, jos siitä on iloa. En enää muista, onko se samassa lehdessä kuin ohje, jonka mukaan minulle neulotaan neuletakkia - se lehti on neulojalla lainassa, mutta jos ohje on näissä kotona olevissa, saat kyllä lähipäivinä skannauksen siitä.

   Poista
 2. Blogistani löytyy sinulle tunnustus:)

  VastaaPoista