sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Pikkujoulumekko, mitä sille tapahtui ja miten asia korjattiin

Lähdin pikkujouluun siinä parhaassa pikkumustassa, tällä kertaa asustettuna valkoisella ja hopealla. Kuva ei ole kummoinen, koska oli kova kiire. Lukekaa kuitenkin eteenpäin, sillä jännää seuraa.


Mekko on nähnyt jo kaikenlaista, mutta ymmärtääkseni se on ollut ehjä ja hyväkuntoinen. Siksi olikin järkytys, kun yökerhossa ihan siististi istuessa ja asentoa korjatessa jokin sauma räsähti auki. Vielä suurempi järkytys oli havaita, että ratkennut sauma oli takakeskisauma, 30 sentin matkalta takamuksesta halkioon.

Mitä te olisitte tehneet? En ole ehkä koskaan ollut näin piinallisessa pukeutumistilanteessa. Onneksi mekossa oli leveät saumavarat, joten melkein olisi voinut vain pokkana jatkaa juhlimista. Mutta ei ihan.

Haukoin hetken henkeä vessakopissa ja kysyin palatessani pöytäseurueelta, mitä kannattaisi tehdä. Eräs neuvokas nainen lähti saman tien kysymään baaritiskiltä teippiä. Leveää maalarinteippiä löytyikin rullallinen. Ja näin nätiltä (tai siedettävältä olosuhteet huomioon ottaen) saatiin takasauma näyttämään.


Emme saaneet saumaa teipatuksi tietenkään oikeaa ommellinjaa pitkin, joten hassultahan tuo näyttää. Teippaus piti kuitenkin erinomaisesti, tanssi jatkui vielä pari tuntia ja vielä aamulla teippaus oli nurjalla puolella näin hyvin kasassa.


Mitä tästä opimme? Kannattaa mieluummin kysyä baaritiskiltä teippiä kuin lähteä itkien kotiin.

12 kommenttia:

 1. Tässä voisi hyvin todeta: "Asenne ratkaisee!" :)

  VastaaPoista
 2. Ei juma :D
  Ei olisi ikinä tullut mieleenkään lähteä teippiä kysymään, vaan olisin todennäköisesti tosiaan painunut itku kurkussa kotiin.
  Loistava vinkki ylipäätään paniikkitilanteisiin: älä hätäile!

  VastaaPoista
 3. Joo, kannatti ehkä joukkoistaa tämänkin katastrofin ratkaisu, itse en olisi välttämättä tullut teippiä ajatelleeksi :)

  VastaaPoista
 4. Nitoja on myös hyvä hätäkorjain.

  VastaaPoista
 5. Joo, olen muistaakseni joskus nitonutkin helman jossain lähtökiireessä.

  VastaaPoista
 6. Voi ei, ihan kauhea tilanne! Onneksi ratkaisu löytyi ja bileet pääsivät jatkumaan. Täytyykin lisätä maalarinteippi käsilaukun varustukseen, hih, vaikka yleensä multa löytyy vähintään yksi hakaneula, jolla korjaa pienemmät vauriot ;)

  VastaaPoista
 7. Tässä ei yksi tai kaksikaan hakaneulaa olisi riittänyt, kun sauma purkautui noin pitkästi. Roudarinteippi olisi ehkä vielä tukevampi ratkaisu mekkopulmiin :)

  VastaaPoista
 8. Apua mikä tilanne! Tosi kiva blogi sulla, löysin tänne vasta juuri äsken...

  VastaaPoista
 9. Hahaa! Onneksi hätä keinot keksii. :) Itselleni kävi kerran vähän vastaavasti, kun festareilla nurmikolle istahtaessa lempparisammareistani ns. repesi persii. En tajunnut teippiä kysellä, mutta onneksi oli lämmin päivä ja yöksi suuntasin kotiin, joten pidin sitten vaan pitkähihaista paitaa vyötäröllä loppupäivän ja toivoin ettei vilku liikaa. Housut on edelleen tallessa rikkinäisenä, ajatuksena että joku kaunis päivä kun olen yön aikana oppinut ompelemaan, otan niistä kaavat ja väsään uudet, koska sen parempia housuja ei maailmassa ole.

  VastaaPoista
 10. Mahtavaa ongelmanratkaisukykyä kyllä löytyi juhlaporukasta! Itsellä ei kyllä olisi teippi tullut mieleenkään.
  Veikkaan että jos mekko on sitä ikäluokkaa että saumat on ommeltu puuvillalangalla niin se on vain ajanoloon haurastunut sen verran että päätti sitten tällä kertaa ottaa ja laueta. Monesti vintagemekoissa saumat ratkeilee juuri sen vuoksi että puuvillalanka siellä vain pettää vanhuuttaan. Mutta hienoa että juhlat silti pelastuivat ;)

  VastaaPoista