tiistai 5. helmikuuta 2013

Paperinukke Heidi, 1956

Olipa hauska löytää 1950-luvun lehdestä, tarkemmin sanoen helmikuun 1956 Hopeapeilistä, paperinukkena toteutettu muotijuttu. Nukeksi on valittu silloinen nuori näyttelijänalku Heidi Krohn, joka oli jutun kirjoittamisen aikaan 22-vuotias ja jutusta päätellen aikansa rennon tyylikäs pukeutuja. "Veikeä kuin kissanpoikanen, uneksiva kuin linnanneito", luonnehtii jutun kirjoittaja Heidiä. Vaatteet on muotipiirtäjä Sirkku Vesa-Kantele piirtänyt Heidin todellisen vaatekaapin sisällön mukaan."Yksityispukunsa Heidi tavallisesti suunnittelee itse, ja noissa hillityissä, koruttomissa nuoren naisen puvuissa on hyvän persoonallisen maun leima." Totta, huolisin koska tahansa nämä vaatekaappiini! Heidi Krohn on nykyisin valtion taiteilijaeläkkeellä, mutta ihan viime vuosinakin häntä on nähty tv-tuotannoissa.

3 kommenttia:

  1. Pääsin sittenkin vintagepuku-kurssille, tämä paperinukke oli siellä =)

    VastaaPoista
  2. Oi, kiva! Pitäisi tulla kärpäseksi kattoon ihan vain uteliaisuudesta, millaisia kaavoja ja muuta materiaalia teillä on käytössä.

    VastaaPoista
  3. Vanhat kaavat,Silver scissors, siitä sitten pitäisi itse piirtää =). Aika jännää kun en ole pitkään aikaan enää ommellut, jospa tästä taan inspiraatio ilmaantuisi . Jos tulee hyvä niin laitan blogiin, jos ei ollaan ihan hiljaa =)

    VastaaPoista