lauantai 7. heinäkuuta 2012

Uutuusruokia, 1962 ja 1953


Jäätelö oli ihmeellinen harvinaisuus, kunnes pakastimet yleistyivät. Valio pakkasi jätskiä puolen litran pahvirasioihin ainakin jo vuonna 1962, jolloin avattiin Turengin edelleen toiminnassa oleva jäätelötehdas - ja julkaistiin ylläoleva mainos muistaakseni Eeva-lehdessä.


Kotiliesi oli hyvä mainosareena uusille kotitaloustuotteille ja ruoille. Tässä opetetaan makaronin käyttöä vuonna 1953. Mitä ihmettä ovat olleet MARI-suurimot - makaronien jämäpaloja?

6 kommenttia:

 1. Aika kiinnostavaa miten ruokailutottumukset ja käsitys siitä mikä on terveellistä vaihtelee tosi paljon nykyiseen verrattuna. Nykyään tuskin kukaan mainitsee makarooneja ravitseviksi, puhutaan vaan tyhjästä energiasta, turhista kaloreista ja hiilihydraateista. Ruuanlaitosta on tullut tiedettä joka ainakin mulla menee niin yli hilseen että mieluummin luen juuri näitä vanhojen kotiliesien ruoka-mainoksia.

  VastaaPoista
 2. Minua usein huvittaa kun jotkut ruoka-asiantuntijat kehottavat syömään sitä, mitä isovanhemmat söivät. Suurin osa suomalaisista kun eli pitkään käytännössä perunalla ja elintason noustua vehnäleivällä ja pullalla.

  VastaaPoista
 3. Haha, enpä ole tuollaista kuullutkaan :D Mutta totta, perunalla ja ruisleivällä sitä on itsekin tullut elettyä, lapsena, opiskelijana ja työttömänä myös. Halpaa ruokaa ja itse myös pidän keitetystä perunasta ruisleivän kanssa vaikka nykyään moni kavahtaa perunaa.

  VastaaPoista
 4. Minä pysyin opiskeluaikoina hengissä sipuliriisillä (jonkinlainen pilahvi). Ehkä sen sipulin vitamiinit pelastivat keripukilta?

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo lause, missä sanotaan: 'kun isä tulee kotiin pakkaus valiojäätelöä mukanaan, tietää se äidille helpotusta ruuanlaitossa' :)

  VastaaPoista