torstai 5. heinäkuuta 2012

Syntymäpäivämietteitä

Tulen tänään taas vuotta vanhemmaksi. Jos joku haluaa olla utelias, viime vuoden synttäripostaus paljastaa senkin, mitä täytän nyt, mutta joka tapauksessa ikää on enemmän kuin leidillä tässä mainoksessa.


Nykyajan yleinen mielipide on lopulta aika armollinen siinä, mikä sopii minkäkin ikäiselle naiselle. En ole aikoihin kuullut edes sitä pitkään elänyttä väitettä, että naisen pitäisi leikata pitkät hiuksensa viimeistään kolmikymppisenä, saati että pukeutumistyyliä pitäisi kovin paljon muuttaa iän mittaan. Tyylinsä kun löytää, siinä pysyy, pakolliset muutettavat muuttaen. (Tähän alaviitteenä, että olen lakannut lukemasta tiettyjä netin keskustelupalstoja, joilla varmasti kyllä ollaan tästä asiasta vaikka minkälaista mieltä, ja suosittelen muillekin niiden lukemisen lopettamista.)

Toisin oli ennen, kertoo Eeva-lehti vuodelta 1940. Klikkaa kuvaa suuremmaksi, niin voit lukea tekstin!


Nykyisin pidetään positiivisena, jopa tärkeänä asiana persoonallista pukeutumista, mikä käytännössä tarkoittaa juuri toisista erottumista hyvällä tavalla. Vuonna 1940 tämä ajatus oli ilmeisesti aika käsittämätön. Itse olisin sitä paitsi mennyt heittämällä jutussa mainittuun "liian innokkaasti nuorekasta näyttelevien naisten" joukkoon, jotka katkaisevat hameensa liian ylhäältä - minusta on nimittäin oikein nätti tuo vasemmanpuoleinen "liian lyhyeksi katkaistu" hame.

3 kommenttia:

 1. Paljon onnea ja hyvä kirjoitus! Terv, aivan liian lyhyeksi katkaistuja hameita käyttävä yli kolmikymppinen...

  VastaaPoista
 2. En ole ennen kommentoinut blogiisi, vaikka olen lukenut sitä jo pitkään, mutta kiitos inspiroivista postauksista! Tulen aina hyvälle mielelle, kun uppoudun lukemaan Hopeapeiliä :) Samalla oppii paljon pieniä hauskoja yksityiskohtia menneistä vuosikymmenistä ja saa ideoita omaan pukeutumiseen. Tämä blogi on todellinen helmi!

  Hyvää kesää & synttärionnittelut!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sannananna ja Diana! Kiva kuulla, että pystyn antamaan iloa ja inspiraatiota lukijoille, ja kiitos myös onnitteluista, toivoo rouva 38 v. (siinä se nyt tuli :)

  VastaaPoista