tiistai 29. tammikuuta 2019

Norjalaisvillatakki

Kunnon talvi on ihana asia, mutta nyt pitää kyllä pukeutua lämpö edellä. Siksipä olen käyttänyt viikon yhtäjaksoisesti uutta norjalaisneuletakkiani.


Kirjoneuleen kaipuu yllätti - olen pitänyt enemmän yksivärisistä neuleista (kuten tämä jonka teetin viisi vuotta sitten ja jota yhä käytän aktiivisesti) tai helmi- tai applikaatiokoristeisista, mutta nyt aloin jo syksyllä oikein etsiä kirjoneuletta. Perinteinen vanha norjalaisneule, ehkä 1940-50-luvun vaihteesta, löytyi VintagEija´sin valikoimista. Ajan hengen mukainen sinapinkelta-harmaa väritys miellytti, eikä pituuttakaan ollut liikaa, kuten useammin nähdyissä 1970-luvun versioissa. Tässä kuvassa neuleen alahelma on vielä käännettynä sisään. Tällaisen neuleen kaveriksi kuuluisi varmaan pukea klassiset hiihtohousut, mutta itse olen vuorotellut tämän kanssa kapeaa ja leveää villahametta.

Huom. Älä kokeile tätä kotona! Villatakki ei oikeasti ole niin lämmin, että ilman takkia pärjäisi.

12 kommenttia:

 1. Onpa nätti! Muistan senkin, kun olit teettänyt sen nätin siniharmaan villatakin. Oli kiva nähdä täällä vaatejuttu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva huomata, että joku tätä vielä seuraa.

   Poista
 2. Onko tuo jonkun itse tekemä neuletakki, vai oman aikakautensa tehdastuotantoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niskan lapussa lukee "Handmade in Norway - 100 % wool - mothproof". Valistunut arvaukseni on, että näitä on teetetty kotiteollisuutena myyntiä varten.

   Poista
 3. Onko siitä teettämästäsi neuleesta muuten kuvaa yllä? Mitä teettäminen maksoi? Juuri samantapaisen neuleen (jota voisi käyttää kellohameiden kanssa) haluaisin itsekin. Sopiiko se muiden kuin kellohelmaisten hameiden kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Koetin etsiä hakusanoilla, mutta en löydä neuleesta kuvaa ylläni. Olen käyttänyt sitä kuitenkin sekä leveiden että kapeiden hameiden kanssa, neulelehdessä se oli puettu mallille kapean hameen pariksi. Hinta oli muistaakseni harrastelijatasoinen 70 euroa + langat, mutta jos työn olisi teettänyt ammattilaisella, hintaa olisi tullut todella paljon enemmän. - Jos oikeasti haluaa lyhyen neuleen, joka ei kuitenkaan ole sellainen leveä ysäri-napapaitatyylinen, kannattaa tosiaan kääntyä 1950-luvun ohjeiden puoleen!

   Poista
  2. No huh, sittenhän teettäminen oli melkein ilmaista! :) Kyse on kuitenkin toivon mukaan pitkäikäisestä neuleesta. Koitan kyllä jossakin vaiheessa saada samantyyppisen neuleen itselleni.

   Poista
  3. Kannattaa tosiaan tiedustella, jos jostain löytyisi neuleharrastaja, joka tekisi pienellä kustannuksella. Toki haluaisin tukea käsityöyrittäjää ja toivon, että heille löytyy elantoa, mutta ainakaan minulla ei olisi ollut varaa teettää tätä neuletta (tai varsinkaan vaativampaa kuviollista mallia) ammattilaishinnalla.

   Poista
 4. Your cardigan looks great - I love a wool cardigan or sweater to keep me warm during the colder winter months. I usually wear mine with trousers.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A warm cardigan is a must! I prefer thick tights and a woollen skirt. And some winter boots, of course.

   Poista
 5. Ihanaa pitkästäaikaa asukuva. Kauniin värinen neule ja kaunis kuvio. Mulla vähän samantapainen norjalaisneule ollut ahkerassa käytössä viimepäivät. Mun neule on sininen pohjaväriltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on niin monenlaisia hienoja väriyhdistelmiä!

   Poista