keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Vihreä talvikävelypuku

"Venäläinen tyyli", kommentoi mieheni. Se olikin yhdessä vaiheessa muotia 1960-luvulla, josta tämän päivän asu on kotoisin. Pyöreä karvahattu on talviklassikko, mutta vihreä kävelypuku nyt ensiesiintymisellä Hopeapeilissä. Verratkaapa muuten ihan huviksenne puvun väriä näissä kahdessa kuvassa!Puistossa, jossa joka puolella heijasteli lumen valoa, ei puvun hehkuvaa väriä saatu ollenkaan näkyviin. Se heräsi kameralle henkiin vasta hämärämmässä kohdassa, tummempaa taustaa vasten. Mielenkiintoista!

Villakankainen, krimikauluksinen kävelypuku on todennäköisesti teetetty ompelijalla. Minä löysin sen viime keväänä poistotekstiilipenkojaisista kolmen euron kilohintaan - se oli ehkä viiden euron puku, kangas on paksua ja painavaa. Jakku menisi 70-luvustakin, hame sen sijaan on pituuden ja kapeuden puolesta vielä 1950-luvun henkinen, joten tämä lienee 1960-luvulla ajattomaksi valmistettu kestokäyttövaate. Minua ilahduttaa, että talvella 2000 ostamani, mutta samalta aikakaudelta periytyvä hattu sopii tämän kanssa näin hyvin.

Kävelypuku tai jakkupuku on aika tätimäinen vaate, ja sen kanssa pitää olla tarkkana, ettei näytä asiallisemmalta kuin tarkoittikaan. Talvella pitää tietysti käyttää pitkävartisia jalkineita, mutta ilmettä keventäisi, jos jalassa olisi korkeakorkoiset sirot nilkkurit. Keväällä sitten.

4 kommenttia:

 1. Hei, eksyin jostain tänne ja täytyy kyllä oitis kommentoida, että ihana blogi ja tosi tyylikkäitä asuja! Inspiroiduin - tuli ihan sellainen fiilis, että minäkin haluaisin näyttää noin kauniilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista ja tervetuloa toistekin lukemaan! :)

   Poista
 2. Kaunis puku, johon tuo hattukin sopii hyvin. Yllätävää tosiaan, että puvun väri erottuukin paremmin tuossa tummataustaisessa kuvassa. Valoa tulee siihen sopivammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvistani niin monet on otettu juuri tuossa porttikongissa, että välillä etsii mielellään muuta, mutta tässä tapauksessa kongi todellakin toimi parhaiten.

   Poista