perjantai 29. syyskuuta 2017

Syysasu, josta puuttuvat vain käsineet

Syyskuu on pukeutumiselle parasta aikaa: jakut, hatut, hansikkaat, ihanat ruskean sävyt sopivat juuri nyt. Hansikkaita ei tässä asussa ole, mutta muut elementit löytyvät.


Asun lähtökohta on hattu. Se on Hiiskun neitien hattu, joka löytyi asuntomme kellarista, ja puettiin tällä kertaa, koska kävimme Hiiskun neitien elämäkerran julkkareissa Pienessä kirjapuodissa. Kirjallisuudentutkija Kati Launis on saattanut näiden kirjallisten naisten elämän vaiheet tekstimuotoon; Kynän kantama elämä -nimisen teoksen kustansi turkulainen Sigillum.

Julkkareissa kutsuttiin yleisön eteen pitämään pieni ex tempore -puhe, ja mistäpä muusta olisin aloittanut kuin hatusta! Ne lukijoistani, jotka ovat Kotilieden tilaajia, voivat muuten lukea oman, omakohtaisenkin historiajuttuni Hiiskun neideistä Kotilieden digilehdestä tästä.

Mutta asuun palatakseni - valitsin hatun kaveriksi tarkoituksella varsin konservatiivisen tyylin. Konjakinruskea vetää puoleensa aina syksyisin, ja toivottavasti teidän muiden silmään ei särähdä, että itse asiassa asun kaikki ruskeat ovat hiukan eri sävyisiä. Kengät ovat modernit, mutta sen huomaa oikeastaan vain leveistä ruusukemaisista nauhoista; laukku on aitoa käärmettä 1970-luvulta.

8 kommenttia:

 1. No siitähän se oli ihan hyvä tempaista puheen aihe, kun hattusi oli niiden neitien jäljiltä. Ei minun silmääni häiritse, että kaikki ruskea ei olekaan ihan samaa sävyä. Näyttää ihan hyvältä noin. Kiinnostaa tietää, onko noissa sinun kengissäsi miten korkea korko? Minulla oli vielä ihan äsken samanväriset Gaborin matalat kengät, tuollaisin nauhoin varustetut. Minun ei vain tullut käytettyä niitä, vaikka toisaalta tykkäsinkin niistä. Myin ne kirpparilla ja olen jo ehtinyt sitä vähän harmitellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengissä on sellainen viiden-kuuden sentin kävelykenkäkorko, joka toimii minusta hyvin tällaisten asujen kanssa ja jolla voi oikeasti vielä kävelläkin helposti.

   Poista
 2. Pidän mekon väristä ja nuo kengät on upeat.

  VastaaPoista
 3. I love the autumnal colours in your outfit. The colour of your dress is great!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, the colours are exactly this time of the year :) Should add some yellow maybe.

   Poista