tiistai 5. syyskuuta 2017

Kympillä värikosmetiikkaa


Vuosia sitten tuttava kehui ottaneensa kulmien kestopigmentoinnin ja meinasi, että siinä on rahalle vastinetta, kun lopputulos kestää kaksi vuotta. Kommentoin, että kulmakynäni maksoi kuusi euroa ja on palvellut minua jo varsin monta vuotta. En siis ole erityisen innokas meikkien shoppailija, kuten tästä voi päätellä.

Tänä syksynä se tarinan kulmakynä viimein loppui. Lisäksi kadotin kirkkaanpunaisen huulipunani ja halusin uuden. Oli mentävä ostoksille. Nyt kokeilin jotain uutta, koska olin kuullut niin paljon hyvää halpissarja Essencestä: suuntasin halpiskauppaan Essence-hyllylle.

Tuotteiden hintataso olikin ei halpa, vaan ällistyttävä. Moni tuotteista oli vieläpä puoleen hintaan - kai poistuvia värejä - joten päätin sitten räväyttää ja ostaa huulipunaan sopivan värisen kynsilakan ja rajauskynänkin ja kirkkaanpunaisen setin lisäksi myös vadelmanpunaiset. Ja sen kulmakynän. Meni kokonainen kymppi ja vähän ylikin: 10,48 euroa. Tällaista hintaa on tottunut maksamaan yhdestä meikkituotteesta kerrallaan.

Toistaiseksi olen testannut huulipunaa, rajauskynää ja kulmakynää, ja kyllä ainakin niihin kannatti euronsa sijoittaa. Kulmakynän korkissa (jonka kadotin saman tien) voisi toki olla harja, mutta ehkä vanhan hyvän kulmakynäni harjakorkki sopii tähänkin. Huulipunissa on paljon pigmenttiä ja puna pysyy siinä, missä kuuluu. Sävyt ovat mukavan raikkaita ja puhtaita; ei-ihan-kirkkaanpunainen on yllättävän yleinen ja rasittava kosmetiikan värisävy! Vintageharrastajille iloiseksi tiedoksi, että Essencen sarjoista löytyy kunnon mattasävyjä - niitä ei ole helppo löytää ainakaan kovin halvalla.

4 kommenttia:

 1. Olen myös kuullut hyvää Essencen tuotteista. Pitää mennä markettiostoksille,itsekin sijoitan hyvin kohtuullisesti meikkeihin. Kiva kuulla että olet tyytyväinen niihin, käyttäjän kokemus aina vakuuttaa paremmin kuin myyntipuheet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bonustyttäreni oikein harrastaa kosmetiikkaa ja hänenkin laatuvaatimuksensa täyttyivät näissä. Tämä ei siis ole mikään maksettu mainos, vaan halusin tuoda hyvän kokemuksen esiin oma-aloitteisesti :)

   Poista
 2. Täällä myös yksi Essenceen mieltynyt. Edelleen joka kerta ständin äärellä yllätyn tuotteiden edullisista hinnoista. Ja lähes kaikkiin ostamiini tuotteisiin olen ollut kovin tyytyväinen.

  Minun suosikkejani ovat tällä hetkellä juuri täydellisen neutraali, hienojakoista hilettä sisältävä kynsilakka (sävy nro 4). Ei näytä siltä, että olisi sudittu fluoresoivaa heijastinmaalia kynsille tai että täti olisi laittautunut discohileisiin toimistopäivänä. Toinen tällaisen laiskan lakkaajan suosikki on SOS Repair-hoitolakka. Hoitavista ominaisuuksista en osaa sanoa, mutta väritön lakka jaksaa kestää ja kiiltää kynsillä toista viikkoa siistinä ihan yhdelläkin lakkauskerroksella.

  Tuorein löytöni on paksu luomiväri/rajauskynä vedenkestävänä. En osaa tehdä kauniita ja tasaisia kissarajauksia, vaikka haluaisin. Tai hienosti häivytettyä luomiväritaidetta banaanivarjostuksin. Tällä voi sutia helposti ja pitävästi väriä luomiin sen verran, että saa silmät erottumaan aamunaamasta. Ja väri kestää koko päivän.

  Mainitsemasi huultenrajauskynä on mielestäni kestävää laatua ja ostin juuri sellaisen liilan sävyisenä. Sillä nimittäin voi mainiosti värittää koko huulet mukavan mattaiseksi ja unohtaa huulipunan. Mieleni teki syksyn kunniaksi liilaa huulipunaa, mutta koska sellaiselle kuitenkin on minulla varsin vähän käyttöä en oikein olisi raaskinut ostaa. Kyseisellä kynällä sain mekon väriin sointuvat luumuhuulet alle kahdella eurolla.

  Joissakin tuotteissa on minun nenälleni ja päälleni liian voimakkaat tuoksut, mutta toiset taas ovat liki tuoksuttomia. Siksi minun pitää muistaa tuoksutella testereitä, sillä ainoat hutiostokseni Essencen tuotteista ovat menneet poistoon lähinnä liiallisen tuoksun vuoksi.

  Ja pienellä maaseutupaikkakunnalla asuvana olen myös iloinen siitä, että näitä löytyy laaja valikoima paikallisesta halpakaupasta.
  -Tinde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tinde laajasta kommentista, tämähän täydentää mainiosti omaa tekstiäni :)

   Poista