sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Taaperon kaupunkivaatteita

Taaperon elämä sisältää paljon lätäkössä hyppimistä ja hiekkalaatikon kaivamista, mutta nyt on luvassa pieni kaupunkiloma. Silloin kaivetaan esiin herkän väriset hienosteluvaatteet, joita ei pueta leikkipuistoon, mökille eikä takapihalle. Vihreänsävyiset mekon ja tunikan ostin tytölle talteen jo odotusaikana.


Valkoista brodyyritunikaa kannattaa vilkaista vähän lähemminkin. Se löytyi ihan vastikään suurelta kirppiskierrokselta, taisi olla hyvinkääläiseltä lähetyskirppikseltä. Hienous oli puettuna suurelle nallelle, joka tuoksahti koimyrkyltä - vaatteesta haju onneksi lähti parin pesun jälkeen! Taapero ihastui nalleen ja kanniskeli sitä mukanaan ympäri kirpputoria. Parin palautuskerran ja uuden kassalle kiikuttamisen jälkeen päätimme, että hän saa nallensa ja sen mukana tunikan.


Kotona aloin tutkia vaatetta tarkemmin, ja sehän on amerikkalaista lasten vintagea, merkkiä Toddle Tyke, valmistettu ehkä 50- tai 60-luvulla Atlantassa. Tällaiseen en ole aiemmin törmännyt suomalaisella kirppiksellä; liekö aikoinaan tullut sukulaiselta paketissa köyhään Suomeen. Hauska löytö, ja mahtuu vielä hetken tytön päällekin. Kaunis ja varmaan parin minuutin käytön jälkeen likaantuva vaate...


4 kommenttia:

  1. Kyllä nalle täytyy pikkuneidin saada, jos noin suuri ihastus siihen syntyy heti. Rakkaimpia leluja on uein nuo itse löydetyt. Kauniita pastilliasuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neiti on jo varsin kokenut kirppisten kiertäjä :)

      Poista