tiistai 5. heinäkuuta 2016

Synttärijuttu eli uusi ruusumekko

Jos elämän tarkoitus on 42, seuraava vuosi kuluukin tärkeiden asioiden parissa. Syntymäpäiväni kunniaksi esittelen viimein teille ruusupuvun, joka oli jo juhannusmekko, mutta silloin sitä ei kukaan ehtinyt kuvata!


Facebookin Lumppulassa joku myi "ruusukuvioisia kangaspaloja", ja ilmoituksen kuvassa näytti epäilyttävästi siltä, että kyseessä olisi leningiksi leikattu, mutta kokoamaton kangas. Ja niinhän se olikin, melko sopivan kokoinenkin! Alkukesällä riivin välillä jostain aikaa ja ompelin sauman tai pari, ja tällainen tyttömäinen kesäpuku kankaista syntyi. Pääntie on takaa v-muotoinen, edestä avarahko venemalli.


Puvusta tuli aavistuksen väljä ja pienennän sitä ehkä vielä hiukan - tai sitten, kuten on tässä ajankäyttötilanteessa todennäköisempää, muokkaan sitä vyöllä.

Puistosta löytyi myös jotain täsmälleen leningin sävyihin sopivaa!


16 kommenttia:

 1. Onnea kovasti :)
  Ihana on ruusu-unelma-mekko!
  Ja 42 on elämän tarkoitus ;)

  VastaaPoista
 2. Tulipa kaunis mekko "kangaspaloista". Mekko istuu päälläsi tosi hyvin, eikä sen mahdollista liikaväljyyttä erota. Kuvan taustakin on valtavan hyvin valittu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaupungin viheryksikkö oli saanut jostain vihiä, että Hopeapeiliin tarvitaan tämän väristä taustaa!

   Poista
 3. Kaunis mekko. Olet ehtinyt ommella. Muistan kuinka minäkin kaipasin ompelua lasten ollessa pieniä ja välillä oli vaan päästävä ompelukoneen äärelle. Onnea näin jälkikäteen myös synttäreistä, olet nainen parhaassa iässä! 40-ikävuoden ylittänyt nainen on sinut itsensä kanssa ja tietää jo mistä elämässä nauttii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen juuri ja juuri ehtinyt ommella. Teen ihan toisentyyppisiä asioita työkseni, ja käsillä tekeminen tuntuu välillä todella tärkeältä latautumiselta. Siksi sille etsii aikaa vaikka sitten puoli tuntia kerrallaan.

   Poista
 4. Hitsit mikä tuuri! Onpa kaunis mekko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuuria että osuin kohdalle ja että oli oikean kokoinen!

   Poista
 5. Niin ihana mekko, että on pakko kommentoida! Ja sopii niin hienosti kukkaistutuksiin. Mahtava löytö!

  VastaaPoista
 6. Voi, miten kaunis tuo mekko onkaan! Siinä on kaunis kangas ja kiva malli. Ja sopii sinulle hyvin:) Olipa löytö kun sai valmiiksi leikatut osat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä löytö - usein minulla jäävät ompeluprojektit jumittamaan siihen vaiheeseen, kun kangas pitäisi kutistaa ja silittää ja kaavanosat jäljentää ja kaikki käy niin toivottoman hitaasti...

   Poista
 7. Kaunis mekko ja oikein sointuvat kukkaistutukset!

  VastaaPoista