lauantai 23. heinäkuuta 2016

Saronkia ulkoiluttamassa

Pikkuisen väärän kokoiset vaatteet jäävät usein kaappiin. Niitä ei raski viedä suoraan kierrätykseen, sillä ne voivat joskus muuttua sopiviksi - ja tässä on yksi elävä todiste siitä, että niin todella joskus käy.

(vähän on tiukka ilme, en tiedä, miksi - päivä oli kaikin puolin mukava, mustikkapiirakkaa ja proseccoa riitti)

Ompelin tämän viskoosisen sarongin 1950-luvun kaavalla muistaakseni kesällä 2013, ja kankaan luiruuden ja kaavan haastavuuden takia siitä ei tullut ihan oikean kokoinen. En ole käyttänyt sitä kuin ehkä kerran, vaikka työ oli kova ja vei aikaa. Mutta nyt olen vähän tukevammassa kunnossa kuin ompelun aikoina, ja kas vain, saronki onkin muuttunut sopivaksi!

Vai onko se sittenkään ihan - minua vaivaa hiukan helman pituus, joka noudattelee alkuperäisen kaavan mittaa. Pitäisikö lyhentää vähän, mitä mieltä olette?

14 kommenttia:

 1. Kaunis tuo kyllä on:) Helman pituudesta en osaa sanoa mitään... sillä itsekin mietin yhden mekkoni pituutta, joka on vähän samaa kuin tuo sinun. En raskisi oikein lyhentääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankala juttu: ajanmukaisuus vai pukevuus? Tämä on itse ompelemani eikä aito vanha, joten teen kyllä muokkauksen, jos vain saan päätetyksi, että se tarvitaan.

   Poista
 2. Näytät mielstäni pidemmältä tuolla mitalla eli säilyttäisin sen tuommoisenaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, minä ajattelin että se olisi juuri toisin päin :) eli että kun koipea näkyy enemmän, näyttää ihminenkin pitemmältä.

   Poista
 3. Kaunis mekko! Olen samaa mieltä edellisten kanssa siitä, että tuo pituus on oikea. Se kuuluu tuollaiseen malliin, koska helman kietaisuefekti niin tulee paremmin esille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kai se sitten on.. Pitää vain opetella erilaiseen mittaan, eikä tämä ihan maksi sentään ole.

   Poista
 4. Mekonhelma saattaa kärsiä ja ei enää istu hyvin, jos lyhentää. Säilyttäisin tuon pituuden. Mielestäni noin avonaiseen ketaisumalliin sopii hyvin hieman pidempi helma. Helma loppuu nilkan kapeimpaan kohtaan ja se on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kyllä myös avonaisuusaspektia - että onko hyvä, että alhaalta on pitkä, kun ylhäältä on niukka.

   Poista
 5. Vavavoom! Oletpa upea ilmestys tässä mekossa! Mun silmään tuo helma on kyllä pikkuisen turhan pitkä. 10 senttiä pois ja se on siinä. Johonkin toiseen helman malliin voisi sopia, mutta mielestäni tässä vaatisi vähän kevennystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rhia! Sellainen kymmenisen senttiä olisi mullakin mielessä kevennykseksi.

   Poista
 6. Kaunis nainen ja mekko. Minusta tuo pituus tasapainottaa ylä-osan avonaisuutta. Lyhyempi versio tekisi kokonaisuudesta liian ranta-mekko maisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, hellemekko tämä on, mutta rantamekoksi en haluaisi muuttaa kuitenkaan.

   Poista
 7. Lyhennä helmaa nuppineuloilla kokeeksi. Ja otata kuva mekosta siinä vaiheessa. Raati on valmiina kommentoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Koetan ehtiä jossain vaiheessa.

   Poista