torstai 11. kesäkuuta 2015

Pikkuista vintagea

Tutkin kirppiksillä aina myös nukenvaatelaatikon, jos sellainen on tarjolla. Nukenvaatteista nimittäin löytyy silloin tällöin vauvakokoista vintagevaatetta, jota on vaikea muuten löytää. Tänään vietin lasten kanssa kaupunkipäivää, ja kävimme esimerkiksi eräällä harvemmin reitille sattuvalla kirppiksellä. Siellä, nukenvaatteiden seassa, piili aarteita.


Pastellinsävyinen kolmikko lienee 50-60-luvulta. Mintunvärinen boleromainen neuletakki on villaa, ehkä aikuisen vaatteesta pienennetty ja reunakirjailuin somistettu. Upeaa yksityiskohtien tarkkuutta!


Vaaleanpunainen trikoopaita on varmaan alusasun osa, laamapaita. Valmistaja on SOK-trikoo, tuotemerkki Finnfashion. Herttaisine pitseineen se menee myös näkyvänä vaatteena vaikka liivihameen kanssa, koko sopinee ensi kesänä.


Vaaleankeltainen löytö ilahdutti minua eniten. Tällaisia vauvan hellehaalareita vilahtelee Etsyssä parin-kolmenkymmenen dollarin hintaan, ja tässä minulla oli käsissäni kotimainen versio, ehjä ja siisti, hinta 50 senttiä. Tuotemerkki on Ve-Ka-Ra, johon en ennen ole törmännyt. Palloreunainen koristenauha on hyvin liikuttava, samoin vaippapyllylle suunniteltu housujen pyöreä muoto!


Hellehaalari on kovin samanhenkinen kuin vauvamme viime aikojen suosikkihattu, vaaleanpunainen bonetti, turkulaisen lastenvaatetehdas Auravalmisteen tuotantoa. Tämän hatun ostin talteen jo vuosia ennen kuin vauvasta oli mitään tietoa - vain siksi, että se on niin ihana.


Bonetti on koomisuuteen asti söpö, vanhojen sarjakuvien vauvahahmot mieleen tuova asuste. En osaa edes kuvitella mitään suloisempaa kuin leveän lierin alta kurkisteleva iloinen vauva. Ja onhan hattu käytännöllinenkin - lieri suojaa silmiä kesäauringolta... eikö niin?

8 kommenttia:

 1. On muuten tosi söpöjä! Ja toisinkinpäin voi tehdä joskus; voi vauvanvaatteiden joukosta etsiä nukelle vaatteita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - meillä on jo tytön pikkuruisista vaatteista osa talletettu nukenvaatteiksi!

   Poista
 2. Vanhat vauvanvaatteet ovat kyllä ihania ja nuo löytämäsi varsinkin tuo hattu ja helleasu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hattu on ollut nyt lämpimillä säillä aktiivikäytössä ja herättää ihmisissä ihastuksen huudahduksia :)

   Poista
 3. Söpöjä löytöjä todella. Odotellaan nyt hellepöksykelejä. Piri

  VastaaPoista
 4. Minulla oli lapsena "iso" nalle, jolla oli vaikka mitä vintage-vauvanvaatteita. Käsintehtyjä pitsipuseroita sun muita. Varmaan sukulaiset niitä antoivat, eivät ne 70-luvulla olleet muodissa. Nalle taisi olla edellä aikaansa!

  Laura H

  VastaaPoista