tiistai 9. kesäkuuta 2015

Oli minulla joku ajatuskin, mutta se karkasi


Kuva-aiheena on Pehtoori-pannun mainos, koska nykyisin on täysin mahdotonta ehtiä valokuvata muuta kuin puhelimella arkisia tilanteita: kissaa, joka makaa sohvalla pehmolelujen sekaan maastoutuneena; vauvaa, joka lukee moniaistisesti Kaksplus-lehteä; kesälomaansa viettävän koululaisen rakennelmia. Samoin on ajatusten laita. Kun saa jonkin päästä kiinni, pitääkin siirtyä jo johonkin arkipuuhaan ja unohtaa, mitä oli ajattelemassa. Jäljelle jää vain tunne siitä, että jotain halusin täällä kertoa.

Täällä on ollut hiljaista siis käytännön syistä. Kesän ensimmäisen viikon vietimme kesäkodilla tehden ruumiillista työtä eli sokkelin viereistä salaojitusta, välillä sentään saunottiin ja paistettiin nuotiomakkaraa. Ja pelattiin lautapelejä, koska Vuoden peli -raatilaisuus velvoittaa kokeilemaan peräti 21:ta uutuuspeliä kesän aikana!

Alkuviikon minä ja lapset olimme maalla kolmestaan, koska mies tekee vielä kesäkuun töitä. Se oli oikeastaan jännittävää, vaikka jaksaminen mietitytti etukäteen. Vauva opettelee ryömimään, joten yöt ovat levottomia. Aioin selvitä sillä periaatteella, että omaa aikaa on suihkussa käyminen, kun lapset nukkuvat. Mutta kaikki olikin aika mukavaa. Kymmenvuotias otti tavallista enemmän vastuuta, viihdytti ja sylitteli siskoaan, kun oli esimerkiksi ruoanlaiton aika. Samalla tuli puhutuksi esimerkiksi vauvan kehityspsykologiasta ja siitä, onko vaarallista vai vain ällöttävää, kun vauva pulauttaa sylittelijän päälle. Sisaruuden kehittymistä on hauska seurata.

Kesäkotikylä on hyvin kaunis, etenkin nyt, kun omenapuut kukkivat. Ensi kerralla otan kameran mukaan, vaikka omenankukka-aika onkin ohi, ja ikuistan teille kylän tunnelmaa. Oma pukeutuminen ja tyylin jalostaminen on ollut nyt taka-alalla, mutta asukuviakin haluaisin taas tarjota. Tänään ehdin vihdoin nostaa kesämekot näkyviin vaaterekille. Kesäkäsilaukut ovat vielä yläkaapissa... Mekkoja plärätessäni sainkin pari tyyli-ideaa, joista nopeimmin toteutettavissa oli halu käyttää pitkästä aikaa pilkkumekkoa. Ehdin pukea sellaisen ylleni ennen kuin vauvan hermot pettivät. Meikkiin ja tukanlaittoon taas ei ollut aikaa, mutta varmasti joskus taas sitäkin löytyy...

4 kommenttia:

 1. Kivoja hetkiä teillä on ollut kolmistaan kesäasunnolla. Vauva arki verottaa voimansa. Kiva olisi nähdä niitä maisema/ympäristökuvia mökin lähistöltä. Niin ja asukuvia myös kunhan ehdit ja jaksat. Mukavaa kesää teille kaikille!

  VastaaPoista
 2. Minäkin eilen silittelin kesähameita ja mekkoja:) Kun vielä tulis niin lämmintä, että niitä ilkeis käyttääkin. Ihanaa, että isompi sisarus vauvan kanssa on. Minusta on ollut kiva seurata kun meilläkin isot ja pienet viihtyvät yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tänään kaivoin uudelleen mustat sukkahousut esiin...

   Poista