perjantai 9. toukokuuta 2014

Eemelin entiset housut?

Turussakin järjestettiin vihdoin kaupunginteatterin kirppis. Olen seuraillut Hesarista Helsingin vastaavia tapahtumia ja toivonut, että joskus pääsisin paikalle (siellä kuulemma olisi huomenna taas teatterin kirppis, mutten kuitenkaan lähde katsomaan, koska meillä on illalla Suuret Cocktail-kutsut). Nyt olin teatterilla jonossa ainakin parinsadan muun ihmisen kanssa jo ennen ovien avautumista.

Kaaos oli melkoinen, enkä onnistunut löytämään kiinnostavia aitoja vanhoja vaatteita, jos siellä sellaisia olikaan tarjolla. Enimmäkseen vaatteet olivat liikaa rooliasun näköisiä - röllihattuja ja prameita tanssipukuja, tiedätte varmaan. Kaksi komeaa kaiverrettua cocktail-lasia nappasin, pari kesäistä puuvillapuseroa ja nämä. Ovatko nämä joskus olleet Vaahteramäen Eemelin tai vastaavan hahmon housut, sitä en tiedä.

ehkä palelee vähän

Sortsihaalarit on ommeltu ilmeisesti vanhojen työhaalarien enstex-tyyppisestä kankaasta. Viimeistään valkoiset tereet saivat tekemään ostopäätöksen. Lyhensin lahkeita ja tein pari muotolaskosta vyötärölle, voilà. Kehtaako näitä oikeasti käyttää, se jää nähtäväksi! Haalarin hinta oli kokonaista kaksi euroa (plus tungoksessa hikoilun tuska ja vaiva).

Blogikirppiksellä on vielä paljon juttuja tarjolla, ja sen tavaroita voi kysellä Siivouspäivään 24.5. saakka. Silloin, jos sää sallii, kannan jäljellä olevat myyntiin Rautatienpuistoon meidän perheen kirppisständille. Nähdään ehkä siellä!

4 kommenttia:

 1. Kivalta näyttävät shortsisi! Itsekin olin laittanut teatterin kirppiksen kalenteriini, mutta koska olin töissä, en harmikseni päässyt paikalle.

  Osaisitko muuten vinkata kohtuuhintaisesta (tai mieluummin edullisesta; rahaa kun ei ole liikoja nyt käytössä) ja hyvästä pesulasta Turussa? Pitäisi pesettää pari vanhempaa mekkoa. En ole viitsinyt laittaa niitä kaappiin vielä ennen pesua, kun niissä on hieman tunkkainen haju. Ainakaan toisesta se ei lähtenyt tuulettamalla, ja luulen, että en itse uskalla yrittää niiden pesua. Toinen on muuten se ihana keltainen kukkamekko, jonka bongasin alun perin täältä blogistasi ja kipitin sen sitten ostamaan.

  P.S. Äh, nuo sanavahvistukset ovat aivan kamalia. En yleensä koskaan selviä niistä yhdellä yrittämällä, kun en vain saa selvää tekstistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En osaa neuvoa pesula-asiassa paremmin. Olen käyttänyt Kristiinankadun Solia lähinnä siksi, että se on kätevimmän matkan päässä, ja toki myös olen saanut siellä hyvää palvelua ja ainakin ihastelua vintagevaatteista. Heillä olen pesettänyt monia pukujani, 40-50-lukulaisiakin, eikä yksikään ole koskaan mennyt pilalle.

   Poista
 2. Mahtavat pökät :) kyl noil kelpaa kesähelteillä keikutella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin siellä maalla, jossa yleisöä on vähemmän :)

   Poista