lauantai 23. huhtikuuta 2011

Oi 90-lukua!

Tyhjentäessämme vanhaa vinttikomeroamme löysin varsinaisen aarteen: laatikon, johon olen noin  vuonna 2004 tai 2005 tallettanut vaatteita, joihin en enää mahtunut, mutta jotka olen arvioinut jollain tavalla säästämisen arvoisiksi. Mukana oli bailuvaatteita 90-luvulta, pari arkisempaa lempimekkoa, äitini vanhoja vaatteita, jotka eivät minulle mahdu (mokkahousut, hääpuvusta tehty toppi, yksi 60-luvun kesämekko), pari Metsovaara-kankaista kesämekkoa ja niin edelleen.

Osa vaatteista herätti lähinnä kauhun väristyksiä. Muistan oikein harkinneeni tämän topin ostamista Fiorellasta noin 1995 tai -96. Miten en tajunnut, että se on malliltaan huonoin mahdollinen minulle? Tässä muistutuksena jälkipolville: älkää sortuko kiiltävän lycran tyyppisiin fashion statementteihin.


Seuraavassa taas on enemmän itua, ja siinä onkin hippaloitu paljon. Mekko näyttää leveältä, mikä johtuu siitä, että se on järjettömän lyhyt. Enää ei ole sarjisprinsessan kroppaa, mutta mekon säästän muistona niistä ajoista.


Kun lähestytään vuotta 2000, alkaa nykyisen tyylin siemeniä näkyä. Rakastin tätä viskoosista henkkamaukkamekkoa pyrstöliehukkeineen, ja ostan samanlaisen uudelleen, jos tulee vastaan kahta kokoa suurempana. Tähän yksilöön kun mahtuu käytännössä enää vain toinen tissi.


Metsovaara-mekkoja jäin miettimään. Ne ovat ihania, kauniin värisiä ja mahtuvat hyvin, mutta tämän hetkinen kesämekkotyylini on toisenlainen. Myydäkö, pakatako laatikkoon uudelleen vai ottaako käyttöön?

6 kommenttia:

 1. Muistan keskimmäisen mekon ja punaisten korkosaappaiden yhdistelmän! Grrrrrr!

  VastaaPoista
 2. Täytin sinä päivänä 30 vuotta... MIKÄ NUORUUS?

  VastaaPoista
 3. Se on nuoruutta kun nykyiseen vertaa :P

  VastaaPoista
 4. Itsekin tein hiljan vaateinventaarion ja onpa sitä itsellä ollut huono maku 90-luvulla. Vaatteeni ovat pääasiassa jättikokoisia. Mielestäni olen suht. samankokoinen nyt kuin silloin. Nykyisiä vaatteitani en henno viedä kierrätykseen, kun mietin aina että mahtaisikohan tyttäreni joskus arvostaa tätä ja tätä vaatekappaletta. Ennen lasta en pantannut vaatteitani. Yritän siis ainakin laadukkaimmat ja ehkä kauneimmat säästää.

  VastaaPoista
 5. Säästä myös ne, joista on jotain kerrottavaa tai jotka on olleet sulle rakkaita. Tosin itse olin joskus tyytyväinen mihin tahansa äidin vihreisiin teryleenihousuihin, joita mökiltä tms. löytyi, tarinalla tai ilman...

  VastaaPoista