tiistai 13. helmikuuta 2018

Lyhyt talvitervehdys

Talviterveiset Turusta! Kuva on parin viikon takaa ja siinä esiintyy perjantaimekko, talvinen 1950-60-luvun peruspuku tekoturkissomistein. Harmaata villaa, tässä yhdistettynä viininpunaisiin koruihin.


Ostin puvun heinäkuun helteillä Hämeenlinnasta Suomen kasarmin aarteet -kirppikseltä, jossa ainakin silloin oli ihan mukava kattaus vintagetekstiilejä. Eräs ajatukseni jo ostohetkellä oli, että näin niukalla ja neutraalilla pääntiellä varustettu puku toimisi hyvin kaulakorujen alustana - vaikka ei ihan joka arkipäivä tällaista tuplahelminauhaa käyttäisikään. Turkishihoissa on muuten ongelma; ne eivät tunnu mukavalta kapeahihaisten vintagetalvitakkien alla. Onneksi on joku sellainenkin palttoo, jonka alle somisteet mahtuvat, sillä ne ovat tämän mekon ainoa juju.

Sitten pieni paljastus tulevasta. Blogi on ollut hiljainen, sillä liikenevä aikani on viime viikot kulunut uuden ison työprojektin eli uuden kirjan kanssa. Senkin aihe on lähihistoriaa eli 1900-lukua - hiukan samaan tapaan kuin joulukirjassani. Kuulette projektista keväämmällä varmasti vielä lisää!

8 kommenttia:

 1. Siinä on sitä vanhanajan tyylikkyyttä! Harmi tosiaan, että hihat on takin alla vaikeat. Voin ihan kuvitella sen, miltä ne tuntuu siellä hihoissa... Onneksi sinulta löytyy sellainenkin takki, jonne hihat hyvin sopivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras tällaisen kanssa olisi lepakkohihainen 1980-luvun malli. Sellaista ei omassa kaapissa ole, mutta joku vähän väljempi vanha malli kyllä löytyy.

   Poista
 2. Ihana on ja sopii sinulle kuin nakutettu!

  VastaaPoista
 3. Olet tehnyt upean löydän taas! Tsemppiä kirjoitustyöhön :)

  VastaaPoista
 4. Nämä sinun asusi on aivan älyttömän hienoja ja miten ne ovatkaan niin juuri sinun juttusi! Iloisia hetkiä uuden kirjatyöstön parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Titta! Sielu lepää, kun pääsee yliopiston kirjastoon lukemaan vanhoja aikakauslehtiä :)

   Poista