perjantai 10. helmikuuta 2017

Mekkoperjantai: Arkiruutuja

Jokainen vintagepukeutuja tietää, millainen aarre on hyvä arkimekko. Juhlavia ja kesäisiä hepeneitä on helppo löytää, mutta kylmemmällä puolella vuotta ja kotona työskennellessä valttia ovat yksinkertaiset vaatteet, joita ei tarvitse ihmeemmin asustaa. Aamutakkikin on tietysti oikein hyvä vaihtoehto, mutta mekkoperjantaihin valikoitui tänään talvipuuvillainen paitapuku.


Mekon jujuja ovat isot napit ja kankaan jännittävä kaksitasoisuus. Lähikuvassa kankaan helmakäänne, jossa näkyy sekä nurjaa puolta (yläpuolella) että oikeaa puolta, jossa on koholle kudottu pitsimäinen tai verkkomainen pintarakenne. Kankaan siniset sävyt korostuvat ulkovalossa, paljaalle silmälle puku on lähinnä ruskea.


Ps. Huomasitteko tohvelit? Ne ovat aitoa 70-luvun Nokiaa!

7 kommenttia:

 1. Kyllä! Hyvä arkimekko on vaatekaapin perusta, sellainen vaate joka ei petä koskaan. Siinä on mukava olla kotona ja töissä ja se ei juuri vaadi asustamista näyttääkseen hyvältä. Eikä niitä voi olla koskaan liikaa. Kankaan laatu on niissä myös olennaisessa osassa. Kaapissani odottaa pari vintagekangasta muuttumista juuri tuollaiseksi hyväksi arkimekoksi. Ja tohvelit! Helposti jaloista paleleva osaa arvostaa myös niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on pakko olla tohvelit, koska kissa ei toiveistani huolimatta ole oppinut tulemaan jalkojani lämmittämään, kun istun työpisteellä.

   Poista
  2. Vähän sama juttu! Sähkölämmitteisessä rivitaloasunnossa palelee jalkoja aina eikä kissa lämmitä niitä kuin korkeintaan vuoteessa maatessa :D

   Poista
 2. Käytännöllinen malli arkikäyttöön. Eikä tarvitse hihojakaan kääriä kun ovat vajaamittaiset.

  VastaaPoista
 3. Kivanmallinen mekko. Mielenkiintoinen yksityiskohta nuo isot napit, jotka taitavat olla enemmän ulsterikokoa, mutta toimivat mekossakin. Aamutossut on myös kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt muitakin arkisia paitapukuja, joissa on käytetty samaa "takinnapit mekossa" -tehostekeinoa. Muodollisessa pukeutumisessa ei toimisi, mutta juuri tässä tyylissä kyllä.

   Poista