sunnuntai 7. elokuuta 2016

Verhoista tuli saronkihenkinen puku

Monetkohan verhot olen aikojen kuluessa muuttanut vaatteiksi? Ostin muutama viikko sitten Facebook-kirppikseltä vanhat verhot. Edellinenkin omistaja oli aikonut ommella niistä puvun, ja siihen tämä kangas onkin ihan omiaan: kevyt, taipuisa, sileä ihoa vasten - viskoosia, oletan - ja väreiltään ja kuvioiltaan juuri minulle mieleinen.


Ruusut ja pallot ovat pitkään vedonneet hienostumattomaan makuuni, mutta viime aikoina novelty print -kuosit ovat alkaneet puhutella. Ne ovat muodikkaita ja hinnoissaan, joten itse ompeleminen on järkevä vaihtoehto toteuttaa tätä tyyliä. Tässä kuosissa on pehmeitä suorakulmioita, joista oliivinvihreiden sisällä kulkee lehtiköynnöksiä. Jollain tapaa kuosi viittaa kevyesti Havaiji-henkeen, joten valitsin saronginsukuisen mallin.

Käytin pukuun kaavaa, jonka esittelin tässä tekstissä - siinä näytettyä turkoosia pallokangasta en ole vieläkään ommellut, ja seuraavat ompelukset ovat varmasti jo syksyä! Kaava lienee 1960-luvulta, jos pitäisi veikata täsmällinen vuosi, sanoisin 1962.

Muutin mallia muodostamalla yläosaan laskoksilla sweetheart-pääntien alkuperäisen suoran sijaan. Ompelin myös olkaimet kiinteiksi ihan jo siitä syystä, etten viitsinyt alkaa tehdä napinläpiä... miten se onkin aina niin suuri koettelemus? Olkainten paikka saattaa vielä vaihtua, ne voisivat toimia paremmin vinoon kiinnitettyinä.

Hellehattu oli sadepäivänä kuvausrekvisiittaa, mutta eilen käytin sitä ihan oikeasti, kun kävin Loimaan Rompepäivillä (kuten ne teistä, jotka seuraavat hopeapeilinjoulua instassa, jo tietävätkin). Niistä ja niiden löydöistä lisää ensi kerralla.6 kommenttia:

 1. Kaunis tuo mekon malli, sinulle sopiva. Ja tuo kangas on väritykseltään kiva ja näyttää olevan sovitettu sopivaan mekon malliin. Hattu täydentää tyylin ja sopiva kuvauspaikka:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvauspaikkahan on meidän ikityylikäs takapiha. Se vakituisin kuvauspaikka, jossa on tumma tiiliseinä, on muuten talomme porttikongi :)

   Poista
 2. Oikein kaunis puku, ja juuri sopiva väri "kesä" (?)-vuodenaikatyypillesi. Tämä saronki taitaa olla juuri sen 10 cm lyhyempi kuin tuo muutamaa postausta aiemmin esitelty - tämä pituus on kyllä pukeva, vaikka ei se aiempikaan siis minusta mikään huono ollut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, pituus varmaan täsmää tuohon! Kaava on muutaman vuoden uudempi kuin se varsinainen sarongin kaavani, muoti on ehtinyt siinä välissä muuttua ja helma lyhentyä.

   Poista