keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Antipuutelista - ja hei, me oltiin lehdessä!

Usein tekee mielessään (tai blogissaan) listaa siitä, mitä kaikkea tarvitsee, mitä pitää hankkia vaatekaappiin tai kotiin tai vauvalle. Eikä siinä mitään - mutta kokeillaanpa vaihteeksi toisin päin. Tässä seuraa Hopeapeilin antipuutelista. Näitä asusteita minulla on liikaa, enkä saa hankkia yhtään lisää, pikemminkin pitäisi päästä eroon muutamasta yksilöstä:

1. Ruudullisia talvihameita. Kun kaivoin talvivaatelaatikot synnytyksen jälkeen esiin, löysin ruudullisia villa- ja villasekoitehameita toisensa perään. On leveitä, on kapeita. On monia eri värejä. On henkseliversioita, jopa kaksi lappuhaalarihametta. En tarvitse enää yhtään ruudullista talvihametta lisää, tai ainakin pari vanhaa saa lähteä samalla ovenavauksella!

2. Teräväkärkisiä kenkiä. Pidän 60-luvun alkuvuosien tyylistä, mutta sen ajan kengät tuottavat valitettavan usein tuskaa. Paljon enemmän käyttöä saavat pyöreäkärkiset 50-luvun alun ja puolivälin avokkaat, koron korkeudesta riippumatta.

3. Kuviollisia sukkahousuja. Tiedän, että kun on tällainen ruumiinrakenne, kannattaa käyttää näyttäviä sukkia, mutta silti: kuviollisia on vuosien varrella kasaantunut laatikkoon enemmän kuin ehdin käyttää. Suosikkikuvioita käytän ja jatkossakin aion käyttää, mutta oudommat alelöydöt voisivat ehkä suosiolla lähteä kirpputorille.

4. Hellevaatteita. Pakko myöntää, ettei Suomen kesässä tule koskaan olemaan niin pitkiä hellejaksoja, että ehtisin kunnolla käyttää kaikkia kuuman kauden vaatteitani. Kun kuuma kausi alkaa, valitsen yleensä samat suosikkimekkoni tehokäyttöön, ja etenkin paitoja, hameita ja sortseja jää sen takia pitämättä. Hellevaatteiden käytön lämpötilaraja on minulla noin 24 astetta, joten kausi ei todellakaan ole pitkä.

Olisikohan näissä jo aihetta seuraavan blogikirppiksen pitoon keväämmällä?

Tänään Kierrätyskeijut ovat olleet julkisuuden valokeilassa. Lännen Median toimittaja kävi meillä pari viikkoa sitten kylässä (ja samoin ihanat Tilda ja Alvari, Anna valitettavasti asuu niin kaukana, että hänet haastateltiin puhelimitse) ja vaateaatoksistamme syntynyt juttu on tänään luettavissa ainakin Aamulehdessä, Kalevassa ja Pohjalaisessa. Kertokaa, jos olette bonganneet muualtakin! Linkkiä ei valitettavasti voi tässä jakaa, sillä juttu on maksumuurin takana.

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Kuulemma myös Ilkassa ollut.

   Poista
 2. Minä bongasin heti aamulla Aamulehdestä ;) kehuin Ukkokullalle, että mää tunnen ton ;D siis virtuaalisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, virtuaalistihan on ihan normaalia nykyajan tuntemista :)

   Poista
 3. Hei, tervehdys napapiiriltä! - Melkein kuin tuttuja olisi tavannut. - Näin jutut Lapin Kansassa ja Kalevassa.

  VastaaPoista
 4. Mun oli vaikea käsittää tuota sanaa "antipuutelista", mieleni käänsi sen automaattisesti ärrävikaisen antipuuteriksi :D

  Harmi ettei juttu ole nähtävissä, olisi kiva lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa :) Mulla ei tullut tuo mieleenkään, vaikka olen ärrävikainen :D

   Poista
  2. Haa, pääsinkin lukemaan jutun googlen välimuistin kautta. :)

   Poista
  3. Mainiota! Tilda myös skannasi jutun omaan blogiinsa, itse en vielä ole saanut aikaiseksi, mutta linkki sinne tässä: http://turuntilda.blogspot.fi/2015/02/parrasvaloissa.html

   Poista
 5. Keskipohjanmaa lehdessä olitte myös. Oikein hyvä kirjoitus olikin ��

  VastaaPoista
 6. Olitte myös Hämeen sanomissa :)

  VastaaPoista