tiistai 23. syyskuuta 2014

Kissamaista

Aamulla oli niin hyytävän kylmä, että oli kuin yksi vuodenaika olisi jäänyt välistä pois kokonaan - kesästä suora harppaus talveen. Puin käsineet ensimmäisen kerran tänä syksynä, ja heti olisi pitänyt valita paksummat. Tuntui siksi ihan luontevalta paitsi ostaa, myös pukea päälle oselottikuvioinen tekoturkki. Etenkin, kun tällaisia löytöjä ei ihan viikottain osu kohdalle kotikulmilla.


Aioin ensin vain kuvauttaa takin ylläni Hopeapeiliä varten, mutta kylmyyden kannustamana rohkenin pukea sen kaupungille. Oli juuri sopivan lämmin - ja erittäin huomiotaherättävä - vaate.


Kissamaisuus löytyi Uffilta ja maksoi toki kirppislöydöksi paljon, mutta ei ollenkaan liikaa siihen nähden, että kunto on hyvä ja koko jopa tällaisen 110-senttisen vyötärön (kyllä, mittasin ja järkytyin) sisäänsä mahduttava. Tekoturkkini on peräti valmistettu Turussa; fontti viittaisi 50-lukuun, mutten aivan uskalla uskoa, että tämä olisi niin vanha.


Ja mitä itse oselottiin tulee, se on ehkä maailman söpöin eläin.

12 kommenttia:

 1. Mitä netistä vähän pystyy selvittämään niin Turkisvalmistamo ja myymälä omistajat Karno ja Konikoff lopetti toimintansa toukokuussa 1950 ja OY Turkisvalmistamo ja myymälä AB lopetti toimintansa 1985.
  Arvelisin siis että Turkisvalmistamo ja myymälä muuttui osakeyhtiöksi vuonna -50 ja silloin arviosi tekoturkin iästäkin menisi yksiin.

  VastaaPoista
 2. OK! Itse en vielä ehtinytkään selvitellä firman taustoja, kiitos avusta.

  VastaaPoista
 3. Hieno löytö! T. Eläinkuosien suurkuluttaja ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on itse asiassa toinenkin kissatekoturkis... mutta se saa varmaan lähteä uuteen kotiin, rajansa kaikella - tai ainakin säilytystilalla.

   Poista
 4. Upea turkki - ja uskon kyllä, että olet herättänyt hieman huomiota tuo päälläsi;)
  Hanskat oli itsekin etsittävä aamulla käsiin. Toivottavasti vielä tulee kelejä ettei niitä tarvita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ilmeisesti jo loppuviikolla... pääsee normaalin syyspukeutumisen pariin :)

   Poista
 5. Aivan upea löytö ja sopii kantajalleen upeasti! Siitä puolestani en yhtään tykkää, jos talvi tästä alkaa. Lunta on meillä edelleen maassa. Lapsista se tietysti on hienoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, lapsena lumi oli hienoa, vaikka sitä olisi satanut juhannuksena :)

   Poista
 6. Ihanaa, että uskallat olla näyttävä. Odottava äiti ei saa palella. t. Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs siinä näyttävyydessä, kunhan vain jaksaa tehdä tukan vaatteiden mukaan! Eikä tietenkään palella saa :)

   Poista
 7. Takki on upea! On kyllä mielenkiintoinen tuo valmistajan lappu. Siis, sen on pakko olla peräisin 50-luvulta, sillä tuskin 60-luvulla olisi enää valittu noin vanhahtavaa fonttia? Jospa firma teetti kauhean määrän lappuja silloin, kun se perustettiin, ja käytti samoja loppuun asti? Mistä saakka muuten tämän tyyppisiä tekoturkkeja on ylipäänsä valmistettu? t. Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekoturkiksia on kyllä tehty jo 1950-luvulla, ja lappu ilman muuta on siltä ajalta - tosin voi olla niin kuin sanot, että niitä on ollut varastossa kauheat määrät. Kauluksen muotokin tässä takissa viittaa 50-lukuun tai 60-luvun alkupuoleen, joten voi hyvin olla, että tämä on tosiaan vanha. 60-luvun lopulla ja myöhemmin takeissa oli jo enemmän herrainkaulusta.

   Poista