perjantai 12. syyskuuta 2014

Asiallinen työasu

On ollut kiire viikko. Muun muassa yksi kirja saatiin vihdoin nimeä myöten taittokuntoon, lisäksi kaikki tavanomainen, viilaamiset, tiedonhankinnat, tulevan suunnittelut (jolla tässä yhteydessä en tarkoita asuja tai vauvan hankintoja, vaan ihan tätä perustyötä, jota kuitenkin teen vielä melkein kolmen kuukauden ajan ennen äitiyslomaa).

Kävin erästä työtä varten ihan tapaamassa ihmisiä, ja otin käyttöön syksyn työasuksi hankkimani viininpunaisen, hyvin yksinkertaisen jerseypuvun. Tiesin, että tulen odotusaikanakin tarvitsemaan työvaatteita, jotka eivät liikaa pistä silmään ja joihin on helppo pukeutua ja näyttää lähes asialliselta.


Tässä vaatteessa trikoo on elementissään: se on joustavaa, mutta ryhdikästä, ja vatsalle tarkoitettu tila on tehty sileästi muotolaskoksin eikä rypytyksin. Melkein nolottaa myöntää, että tällaisen luottovaatteen on suunnitellut se kaikkein tunnetuin halpisvaateketju.


Kaikki muut asun osat ovatkin vintagea: jakku 50-lukua, laukku 60-lukua ja kengät 70-lukua. Viininpunaiseen käy hyvin monikin väri, mutta beigen kanssa se on parhaita yhdistelmiä - samoin kuin tummat sukat ja vaaleat kengät -kombo, joka niin ikään ei petä koskaan.

Kissakorun ostin oikeastaan poikani ehdotuksesta viime kesänä Salosta osto- ja myyntiliikkeestä, jonka myyjä väitti sitä kullatuksi. En usko hetkeäkään, mutta hei, siinä on kissa!


Ps. Se valmiiksi saatu kirja ei tietenkään ole vielä fyysisesti valmis tai myynnissä, ensi kuussa vasta, mutta ennakkotietoja löytyy täältä.

6 kommenttia:

 1. Kiva kun tuli taas asukuvakin. Hyvin sopivat osat yhteen, vaikka niin eri vuosikymmeniltä oavatkin. En ole jotenkin tajunnutkaan, että beige sopii noin hyvin yhteen viininpunaisen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koetan ehtiä asukuvankin ottamaan ainakin kerran viikossa, vaikka nyt onkin kovin hektinen aika.

   Poista
 2. Nuo kengät ja laukku ovat aivan ihanat. En olisi kyllä hoksannut yhdistää beigeä viininpunaiseen, mutta yhdistelmä selvästi toimii. Täytyy kokeilla. Mulla taitaa löytyä kaapista tuo sama jakku. Perusmekkoa on helppo asustaa. Kiva asu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä on erinomainen ns. background dress, johon voisi ladata vaikka pari kiloa koruja päälle niin halutessaan!

   Poista
 3. Laukun ja kenkien täydellinen yhteensopivuus saisi varmasti tiukimmankin 50-luvun tyylipuristin hyväksynnän. :) Laukku on kadehdittavan upea. Mistä olet sen löytänyt? t. Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oikein muistan, laukku on joltain maalaiskirppikseltä. Tykkään kyllä itsekin; jos pitäisi jättää kokoelmaan vain kolme laukkua, tämä olisi vahva ehdokas listalla!

   Poista