sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Elävää historiaa Pelkosenniemeltä

Pelkosenniemen kunnantalolla kannattaa käväistä, sillä eteisessä on hauska sisustusyksityiskohta: peilin kehyksiin on tallennettu arvatenkin 1950-luvulla paikkakunnalla vaikuttaneiden liikeyritysten mainoksia. Tekstauksesta ja designistä vastaa varmasti sama henkilö, sillä tyyli on johdonmukainen.

Jos ei ole juuri käyntiä Pelkosenniemelle, tässä muutama makupala.  En osaa päättää, viehättääkö minua enemmän tekstaus vai kuvitus.

Ajat muuttuvat: Aapajärven kylällä on aikoinaan ollut kaksikin kauppaa. Nykyisin kylällä asuu 29 ihmistä (kerron joskus, miksi tiedän tämän niin tarkasti), palveluja ei taida olla lukuunottamatta bussipysäkkiä.

4 kommenttia:

  1. Todellakin, vaan tekstaustyyli samanlainen jokaisessa, onkohan noita restaureerattu jotenkin....monet kerrat olen Kurjen kaupassa käynyt, Antinkin vielä muistan....olen siis syntynyt Pelkosenniemellä vuonna 1950, kiitos.

    VastaaPoista
  2. Juu, kunnantalolla kannattaa käydä :D Muistaakseni tämä peili kehyksineen on pelastettu puretun Suojalan tanssirakennuksesta....

    VastaaPoista
  3. Arvelen, että mainokset on tekstautettu samalla tekijällä kaikki kerralla että on saatu yhtenäinen tyyli, joitain ehkä jälkeenpäin vähän korjattu. Anonyymi, kiitos lisätiedosta!

    VastaaPoista