maanantai 29. elokuuta 2011

Polkupyörävintaasia

Skannausjonossa on pitkään pyörinyt muutama vanha polkupyöräkuva. Pyörä on minun pääasiallinen kulkuvälineeni, ja kun kasvan suureksi ja rikastun, hankin ja kunnostutan itselleni huipputyylikkään aidon vintage-pyörän. Sitä ennen ihastelen niitä kuvissa.
Ruotsalaisen Bricent-tehtaan kuvasto on vuodelta 1949. Valokuvien iästä minulla ei ole tietoa. Alimman kuvan, jossa on kaksi naista pyörineen, on ottanut valokuvaaja A. Niemistö Kauhajoelta. Se on postikortti, jota ei koskaan ole lähetetty. Keskimmäinen kuva on liimattu kehykseensä (vähän reppanasti vinoon; tunnen sympatiaa, mieleen tulevat omat askarteluni ja leipomukseni), joten sen taustaa ei pysty tarkastelemaan. Naisen puvusta voi päätellä, että ollaan ajassa ennen 1920-lukua. Polkupyörä on varsin iätön.

5 kommenttia:

 1. Polkupyöristäkin voi päätellä, että kuvat on otettu ennen 1920-lukua, keskimmäinen ehkä jopa vuosina 1900-1914. Tätä tulkintaa vahvistavat myös kuvan jugendtyyliset reunakoristeet (tosin sellaisia käytettiin pitkään, paljon pidempään kuin jugend vaikutti muussa taiteessa, arkkitehtuurissa tai designissa).

  VastaaPoista
 2. Millainen kuva on tuo Bricent? Saisikohan siitä julisteen? Kiinnostaisi.

  VastaaPoista
 3. Bricent-esite on tuollainen noin A5-kokoinen. Kannessa on yksi kolhu (reikä suorastaan), joka voisi suurennoksessa näyttää huonommalta kuin tässä koossa, mutta toisaalta lienee tietotekniikalla voitettavissa.

  VastaaPoista
 4. Ok. kiinnostaisi mahd. tarkka (1200 dpi?) skannaus tuosta. Jos postitat esitteen mulle, niin minäkin voin skannata (Epson Perfection V500 Photo, ei mikään huippuskanneri mutta varmaan tarpeeksi hyvä tähän). Voisin sit lähettää sulle myös skannatun tiedoston. jussi.hirvi@greenspot.fi

  VastaaPoista
 5. Voin laittaa tulemaan, meidän skanneri on halpis eikä pysty kovin hyviin suorituksiin.

  VastaaPoista