torstai 2. marraskuuta 2017

Lehmuksenvihreä, viininpunainen

Kotona töissä tänään. Päivän asu on vaikeasti ajoitettavaa mallia ja osuu lähinnä "vintagehenkisen" lokeroon, sillä selvää vuosikymmentä siitä ei löydy. Lähtökohtana oli musta, jo vuosia sitten kirppikseltä ostettu pitsineule, josta pidän joka syksy yhtä paljon ja joka on omiaan kauluksesta koristeellisten puseroiden kanssa. Nyt halusin yhdistää sihen väriä.


kengät Anttila silloin joskus
viininpunaiset sukkahousut Lindex
hame, pusero poistotekstiilipenkojaisista
Zaran pitsineule UFF

Viininpunainen on minusta todella kiitollinen väri yhdisteltäväksi - se sopii harmaisiin, moniin ruskeisiin, mustaan, joihinkin sinisiin ja vihreisiin, sinappiin... Nyt otin sen ja mustan kaveriksi tämän syksyn suosikkivärini, vaalean oliivin tai mikähän lie tumma lehmuksenvihreä tätä 70-luvun villakangashametta parhaiten kuvailisi. Hame vie minun ajatukseni enemmän 1930- kuin 1970-luvulle, ehkä värinkin vuoksi. Hankintapäätöksen aikoinaan sinetöi sinänsä tarpeeton, mutta hauska nappirivistö etulaskosten alla. Niin, ja silmälasit: jätin ne kuvaan, koska kotona käytän niitä nykyään aina.

Oli muuten hiukan kylmä olla mallina tänään, joten lopuksi saatte vielä torstaiextran: viimeisen ruudun eli paikaltapakenemiskuvan. Porraskäytävän ja kodin lämpö kutsuu!4 kommenttia:

 1. Kaunismalli tuossa hameessa ja värikin kiva. Tosin koen vaikeaksi hameenvärin yhdistämisen muihin väreihin. En siis omista hameesi värisiä vaatteita. Minulla on vähän tuon neuleen tyylinen puuvillapitsineule, mutta se on kietaisumallia ja kauluksessa on röyhelöä. Se on monikäyttöinen. Kiva, että laitat odotettuja asukuvia��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos pidät väristä, kokeile sitä ensin yhdistettynä johonkin ihan varmaan väriin, vaikka maitosuklaanruskeaan, ja pieninä annoksina.

   Poista
 2. Hei, en yleensä lue blogeja mutta tänne löysin googlen kautta etsiessäni 60- ja 70-luvun kengistä ja vaatteista kuvia. Se on vähän liian nostalgista tosin; ja tulee mieleen, että MIKSI olen heittänyt tuonkin pois...nyt oli hakusessa mummo-tyylisten stretch-saappaiden kuva :). Ai kun ne oli hienot! En kyllä sellaisista kuvaa löytänyt, omanikin käytin ihan loppuun.Tutustun kyllä
  blogiisi lisääkin. Katsoin tuota yhtä kuvaa, missä seisot sillalla Hämeenlinnassa. Mutta et ilmeisesti asu siellä? Sori tosiaan, en ole ehtinyt vielä lukea kaikkia kirjoituksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan Leelia! En tosiaan asu Hämeenlinnassa, mutta aina silloin tällöin sukuloin siellä. - Olen itsekin käyttänyt nuorempana niitä sen ajan stretch-saappaita ja ainakin yhdet hajottanut siten, että varsi ratkesi liian reippaasti pukiessa. Ei ehkä kätevin kenkämalli, vaikka hieno!

   Poista