tiistai 25. huhtikuuta 2017

Kukkamekko kylmyyttä vastaan

Aamulla oli taas lunta maassa. Talven viimeiset kouristukset jatkuvat, mutta päätin joka tapauksessa vetää päälleni kukkamekon ja ottaa asukuvan rohkeasti ulkona. Tässä kuvassa on kaksi vanhaa klassikkovaatetta, mekon lisäksi neuletakki.


Tämä mekko on ollut mielessäni, koska vanha kuva siitä tuli vastikään vastaan Facebook-muistona ja tajusin, että ihan samaa pukua käytin juuri viime viikolla - ja nyt taas tänään. Olen löytänyt mekon jo esihopeapeiliaanisena aikana, sillä kuvan ottamisesta oli seitsemän vuotta. Näytin siinä kuvassa selvästi nykyistä nuoremmalta ja hoikemmalta, mikä ei ole ihme, mutta onneksi puku oli alun perin hiukan liian iso ja nyt siis suorastaan sopiva!

Suuri ilo vintagepukeutumisharrastuksessa on juuri tämä: sama vaate viehättää vuodesta toiseen eikä vanhene. Tämäkin noin 1960-luvun alkuun ajoittuva yksinkertainen, kankaan väreistä voimansa ammentava puku näyttää ihan yhtä ihanalta ja raikkaalta kuin silloin, kun löysin sen viidellä eurolla sotkuisen hyllykirppiksen tangolta.

Jos ehtisi, senkin voisi laskea, montako kertaa tämä H&M:lta vuosia, vuosia sitten ostettu neuletakki on esiintynyt blogissa. Kymmeniä? Parempaa en ole sen koommin löytänyt, vaikka olen etsinyt. Mainio esimerkki siitä, että joskus edullinen halpaketjuostoskin kannattaa.


Talvelle kuitenkin sen verran myönnytystä, että sisällä vaihdoin jalkineiksi tohvelit.


10 kommenttia:

 1. Mukavan piristävä, kevään mieleen tuova tuo mekko. Neuletakkisi on tosi kaunis. Ja itse näytät niin tyttömäiseltä kun hiuksetkin ovat auki:)

  VastaaPoista
 2. Kuvat on kyllä ihanan kesäiset!♡ Ja mekko kaunis. Ihailen aina värikkäästi pukeutuvia ihmisiä, vaikka itse kuljenkin neutraaleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesää odotellessa! Tänäänkin aamulla oli taas pikkuhiukkasen lämpimämpää...

   Poista
 3. Kivat värit tuossa mekossa. Jälleen tyylikäs asu joka sopii hyvin kantajalleen.

  VastaaPoista
 4. Hrrr! Ollapa jo niin lämmin että voisi vaihtaa kesämekkoihin. Minun kaapista ei taida löytyä yhtään kukkamekkoa jolla jo tarkenisi. Voisin vaikka vannoa että kun avasin verhot tänä aamuna niin takapihan nurmikko oli huurteessa.
  Onneksi voi ihailla värikkäitä kukkamekkoja muiden blogiessa. Ihana värikäs onkin tämä sinun. Ja sukkikset tietysti väriin mätsätty, mutta niinhän sinulla aina on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerros kerroksen päälle, niin kukkamekolla tarkenee! Toki tuo vappuaaton aamu lumipeitteineen oli vähän lannistava...

   Poista