tiistai 25. lokakuuta 2016

Kenkiä, 1938 ja 2016

Kauneimmat kengät valmistettiin 1930-luvulla, ja tässä on taas yksi Kave-kenkätehtaan mainos, joka todistaa väitteeni. Taidokkaat leikkaukset ja yksityiskohdat tekivät kengistä häpeämättömän ylellisen näköisiä. Materiaali oli todennäköisesti musta mokka - melkein kaikki näkemäni tämän ajan sandaletit ovat mustaa mokkaa.


Tänä syksynä jouduin tylsän kenkäfaktan äärelle. Monetkaan saapikkaistani eivät enää istu minulle kipeytyneen varpaan vuoksi. En tiedä, onko jalkani muoto muuttunut lopullisesti vai tilapäisesti, mutta juuri nyt tarvitsen leveää lestiä ja pyöreää kärkeä. Menin kenkäkauppaan ja pyysin nämä tarpeet huomioiden jotain mahdollisimman naisellista ja siroa. Tuloksena löytyivät nämä Vintron saapikkaat, joiden pitsikoristelussa itse asiassa on häivähdys 1930-lukua.


Mutta juuri nyt parasta niissä on se, ettei jalkaani satu, kun kävelen.

8 kommenttia:

 1. Mielestäni nuo ovat edvardiaaniset, tosin silloin ei tainnut olla nauhoja, vaan napit ja koukku? Ihanat joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luistintyyppinen nyöritys taisi olla silloin myös. Samantyyppistä saapikasta oli kai vielä 20-luvulla, 30-lukua on kai oikeasti korkeintaan tuon pitsin verran. Koetan kuitenkin nähdä asiat parhain päin :)

   Poista
 2. Voi ei! Nyt en oikein tiedä miten tähän pitäisi suhtautua. En ollut aikaisemmin kuullutkaan tällaisesta kenkämerkistä, mutta välittömästi kuvan nähtyäni googlasin. Ja nyt on aika paha kuume päällä. "Kiitos" siitä sinulle.

  Todella kauniita kenkiä (melkein yhtä kauniita kuin nuo aidot 30-luvun helmet). Voi olla, että joudun lisäämään tämän merkkiset kengät haavelistalleni. Varsinkin mikäli ne ovat osoittautuneet myös käytössä miellyttäviksi. 40+ iässä kun osaa jo arvostaa kenkien laadun ja ulkonäön lisäksi myös mukavuutta.
  -Tiina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi tai ole hyvä, miten sen nyt sanoisi :D Nämä ovat olleet minulla nyt viikon ja tuntuneet kyllä mukavilta. Kengissä on kevyt vuori, joten ovat ihanan lämpimätkin ja menevät vielä pikkupakkasilla.

   Poista
 3. Kivan näköiset kengät ja sopivat menneiden päivien asujen tyyliin.

  VastaaPoista