sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Hellearvonta alkaa!

Huh huh, todellakin. Onneksi ei ihan vielä tarvitse palata töihin, sillä päässä ei monta ajatusta liiku, kun lämpötila kohoaa yli kolmenkymmenen. Blogin villi kesätauko jatkunee, kunnes vähän viilenee. Lyhyesti tässä kuitenkin kesäpukeutumiseni anatomiaa; olen näyttänyt samalta nyt kaksi viikkoa yhtäjaksoisesti. Konseptia saa kopioida, sillä se toimii.

- vähän liian iso, leveähelmainen puku, puuvillaa tai viskoosia (väljyys, viileys)
- ehdottomasti ei asusteita (korvakorutkin hiostavat)
- kenkinä ballerinat (helppo ottaa huomaamattomasti jalasta ja tuulettaa varpaita)
- tukka nutturalla tai poninhännällä (pois tieltä; sitä voi välillä kastella, jotta olo viilenee)
- ei meikkiä (se leviää kuitenkin)

Mutta uskokaa pois, suunnittelen jo innokkaana viileän kauden asuja! Niitä odotellessa pidetään pieni spontaani arvonta, jossa on kirjapalkinto. Lomakausi alkaa loppua, mutta kesä selvästi jatkuu, joten varmasti moni teistä vielä ilahtuu pienistä kotimaan kesäreissuvinkeistä. Arvontaan voi siis osallistua lisäämällä tämän kirjoituksen kommentiksi idean hyvästä päiväretkikohteesta - ihan sama missä päin Suomea, jostain siellä kuitenkin voi käydä päiväseltään. Omassa kesässäni hienoimpia kohteita on ollut tuo Raaseporin linna, joka on päivämatkan päässä ainakin Turun ja Helsingin seuduilta. Nostaisin esiin myös Salon upean vilkkaan iltatorin, joka on torstai-iltaisin; visiittiin voi yhdistää myös käynnin ihanassa kahvilassa nimeltä Toinen Keksi, jossa saimme eteemme koristeellisimmat koskaan näkemämme kahvila-annokset - jopa tavallinen kolapullo tarjoiltiin varsin idearikkaasti.

Katsotaan, mitä muuta saadaan kasaan; toivottavasti paljon hyviä ja helppoja matkakohdeideoita. Arvonta päättyy perjantai-iltana 1.8. klo 22.00. Palkintopaketti sisältää tällaista lukemista:


Onnea arvontaan ja nautitaan jäljelläolevista lomapäivistä!

15 kommenttia:

 1. Kiitos mainioista hellevinkeistä! :) Oma päiväretkikohteeni näin Turussa asuvana olisi Parainen. Se on eksoottisempi ja harvemmin nähty kuin Naantali, ja siellä on paljon rakennus- ja puutarhaperinnettä, kahviloita ja tietysti kaunis harmaakivikirkko. t. Lotta

  VastaaPoista
 2. Itse pidän ehdottomasti kesäisin Savonlinnasta ja varsinkin Olavinlinnassa ja "vanhassakaupungissa" vierailusta! Kuopio on kanssa kaunis paikka, täällä löytyy tekemistä ja nähtävää. Suosittelen varsinkin Kallavedellä risteilyä! :)

  VastaaPoista
 3. Minun miniloma suuntautui tänään Vepsään. Paikan voi valloittaa retkeilyhengessä, rantalomana tai nauttia ravintolan hyvästä ruoasta. Koko perhe voi pelata esimerkiksi minigolffia. Yhteysalus lähtee Aurajoesta ja tunnin matkalla päivää pääsee paistattelemaan kivasti. Suosittelen, oli mukava päivä.

  VastaaPoista
 4. Ihana arvonta! Minusta Uusi-kaupunki on sellainen kohde, mitä suosittelen kesäisin. Ihanan idyllinen, paljon loistavia kirpputoreja ja antiikkiliikkeitä, ja niin, niin kaunista! Etenkin saaristossa kannattaa pyörähtää

  VastaaPoista
 5. Kalajoen Hiekkasärkät, siellä on mukava viettää hellepäiviä perheen kanssa ja nauttia samalla jukuparkin menosta.

  terveys1 (at) wippies.fi

  VastaaPoista
 6. Mäntän kuvataideviikot. On monta käyntikohdetta, mutta ehtii hyvin yhden päivän aikana. Hyviä ruokapaikkoja ja kahviloita matkan varrella. Löytyy rantakin.

  VastaaPoista
 7. Loviisa on kesällä yksi suosikkipaikoistani! Täydellinen kohde päiväretkelle, sillä seutu on viihtyisää ja rakennukset tosi kauniita. Venesatama on erityinen suosikkini. Hyviä ruokapaikkojakin on aina löytynyt.

  VastaaPoista
 8. Mäntän Gösta. En viitti enää kirjoittaa sitä pikää tekstiä uudestaan, jonka kirjautuminen kadotti.

  VastaaPoista
 9. Mä olen päiväretki-ihmisiä! Ihanaa on retken päätteeksi rojahtaa omaan sänkyyn. Kiva siis, että täältäkin voi bongata ideoita.

  Päiväretkisuosikkini kautta aikojen on Kristiinankaupunki. Siellä on vanha puukaupunki, puutarhoja, jonne salaa kurkistella (ja avoimien puutarhojen päivänä luvallisesti), kirpputoripöytiä tiettyinä päivinä, kahvila tai kahviloita. Ja rantaviivaa. Piknikkipaikkana mitä ihanin.

  Muita vastaaviakin Pohjanmaan rannikolta löytyy. Kaskinen on hassu, Pietarsaari myös idyllinen (siellä on iltatori, kuuluisa kebabbipaikka, kahviloita, pikkusieviä sisustusliikkeitä) ja Kokkolan pohjoispuolella on Suomen Riviera Lohtajan Ohtakarilla.

  Täältä Pohjanmaan perukoilta ei voi tehdä päiväretkeä Etelä-Suomen kohteisiin, mutta mieleen ovat jääneet Kotkan puistot ja Elimäellä sijaitseva Mustilan arboretum. Mustilaankin kannattaa varata paljon aikaa ja eväskori. Hassua oli, että lipunmyyjä kertoi, että jotkut varaavat arboretumiin tutustumiseen 15 minuuttia! Kyllä ihminen on kummallinen. Ne puut kun ovat kasvaneet siellä yli sata vuotta…

  VastaaPoista
 10. Kaarinassa Kuusiston linnanrauniot, siellä voi myös grillailla omia eväitään. Museot on ihana kesäretki kohde missäpäin Suomea tahansa ja niissä on usein mukavan viileää ;)

  VastaaPoista
 11. Suosittelen lämpimästi Vääksyä (Asikkalassa, Lahden lähellä). Pieni kuntakeskus, josta löytyy mukavia pikkuliikeitä, hyvää ruokaa ja kivoja kahviloita, mylly ja "aitoja" myllytuotteita, paahteelta suojaava puisto kanavan varrella vaikka pikinik-lounaalle...

  -Tinde-

  VastaaPoista
 12. Ensin voisi ajella Kolille, sieltä autolautalla Pielisen yli Lieksaan tutustumaan. Siitä ajelee eteläpuolelle Paaterin kirkkoon ja kahvilaan. Matka voisi jatkua Vuonislahteen Herranniemeen , joka on Kolia vastapäätä Pielisen rannalla tai vain pulahtaa läheisellä rannalla uimaan. Toinen vaihtoehto Lieksan eteläpuolella olisi poiketa vaikkapa Isäntärenkiin. Siitä jatkaisi eläinpuisto Pikkukiliin, josta lapset tykkäisivät ja myös isommat.

  VastaaPoista
 13. Kiva paikka päivän retkelle on Joensuu ja Botania; ihania perhosia <3 Nimim. Neitoperho

  VastaaPoista
 14. Ilomantsi! Viinitorni ja möhkön ruukki.

  VastaaPoista