Tänään sovellamme äitiysvaatekäyttöön niin sanottuja tavallisia vaatteita. Ajallisesti liikutaan lähempänä nykypäivää kuin Hopeapeilissä yleensä; pusero on 80-lukulainen ja hame ehkä 90-luvun alkupuolelta.
kaikki asun osat kirppislöytöjä. kuvan otti vauvan isosisko
80-90-luvun vaatteiden väljyys ja kuminauhavyötäröt toimivat hyvin raskausaikana. Tavallisesti en käytä tällaisia laskoshameita, koska ne saavat helposti vatsan pömpön näköiseksi, ja sillähän ei nyt ole merkitystä. Suunnittelin pitäväni syksyn mittaan paljonkin tavishame vatsan yli vedettynä -asuja, mutta käytännössä esimerkiksi trikoohameet eivät näytä näin puettuina järkeviltä enää monta viikkoa. Harmi, mutta pitää keksiä muuta. Puseroa muokkasin lyhentämällä vähän hihoja; muuten se sai pitää suorat linjansa ja väljyytensä. Vielä kun keksisi, miten tuon liukkaan kankaan saisi pysymään paikoillaan hameen alla - sillä on taipumus nousta ylemmäs ja pussittaa.
Hame ja pusero ovat molemmat uusia, odotusta varten hankittuja. Seuraa kierrätyskeijutiedote: olen heinä-elokuun aikana ostanut paljon tavallista enemmän vaatteita, koska jo olemassaolevista vaatteistani vain harva enää nytkään näyttää järkevältä. En ehkä kaikkea muistakaan, mutta ainakin olen ostanut
- kolme äitiysmekkoa (ja tehnyt sen yhden täälläkin esitellyn)
- äitiyshousut, joista pätkäisin sortsit
- yhden äitiysneuleen ja yhden -villatakin
- kolme tai neljä äitiysmallista hametta eri vuodenaikoihin
- muutaman äitiystopin ja -paidan
- tukivyön
- äitiysmallisia sukkahousuja syksyksi ja talveksi (näitä uusina, sillä kirppisten anti on vähäinen)
- alusvaatteita (uusina)
Rahaa ja kesäloma-aikaa on mennyt, mutta ilahduttaa, että olen lähes kokonaan selvinnyt ostamalla käytettyä. Kaikki hankkimani vaatteet eivät ole ihan ominta tyyliäni, mutta kompromisseja on tehtävä etenkin, kun odotuksen loppuvaihe osuu vuoden kylmimpään aikaan, jolloin pukeutuminen on muutenkin vaikeaa. Kirppisten tarjonnasta päätellen suomalaiset odottajat pukeutuvat farkkuihin ja mustiin paitoihin, mutta sinnikkäästi etsimällä olen löytänyt muutakin ja niillä muutamalla vanhalla äitiysvaatekaavallani saan täydennetyksi puvustoa sitten, kun edes 80-luvun puserot eivät enää mahdu päälle.
Puserot saa pysymään hameen sisällä niin että ompelee hameiden vyötärölle sisäpuolelle nauhasta pienen lenkin. Tätä kikkaa ennenkin käytettiin mm miesten paidoissa (vastaava lenkki paidan vyötäröllä joka napitetaan housujen sisällä olevaan nappiin) ja jos nainen käytti housuja niin sama juttu. Esim ystävälläni on 30-luvun naisten ratsastushousut joissa on vyötärönauhassa vaatteen sisäpuolella juuri sellainen lenkki. Sitten vaan sopivalla korkeudella oleva paidan nappi napitetaan siihen ja vot, paita pysyy housuissa.
VastaaPoistaItse tein samanlaisen alkuviikosta ompelemiini ratsastushousuihin ja toimii oikein hyvin. Pitää vaan tehdä lenkistä riittävän pieni ettei se pääse itsekseen irtoamaan.
Nerokasta! Tämän kun jaksaisi askarrella kaikkiin ongelmapaitoihin.
PoistaSomasti se masu sieltä jo näkyy, toivottavasti kaikki on sujunut hyvin.
VastaaPoistaKiva , että olet löytänyt tyyliisi sopivia äitiysvaatteita .
Kyllä, mukavasti on mennyt toistaiseksi :)
PoistaMukavaa, että laitat jälleen asukuvia. Odottelen mekkokuvia. Kovasti kiinnostaisi miten olet tuunannut 80-luvun mekkoja.
VastaaPoistaNyt näitä taas tulee, kun naama ei koko ajan kiillä hiestä ja toisaalta kun kävi selväksi, mistä vyötärölinjan laajeneminen johtuu :) Panen toiveesi korvan taakse!
PoistaEi tosiaan ole kiva jos pusero nousee vyötärölle pussittamaan. Sulla tuo odotus osui talveen, jossa on omat vaatehankaluutensa. Sukkahousujen pukeminen loppuvaiheessa on niistä yksi. Koettu on.
VastaaPoistaHuu, muistan että kenkien pukeminenkin on haastavaa odotuksen viime kuukausina. Esikoiseni syntyi elokuussa, joten sukkahousuprobleemia ei silloin tullut vastaan...
Poista